Pensiunea Allegria, Baile 1 Mai, Bihor

Astă vară, în concediu, am cinat de câteva ori la Pensiunea Allegria din Băile 1 Mai. Construită din fonduri europene, localul ne-a surprins din toate punctele de vedere: condiÅ£ii excelente, o terasă răcoroasă, atmosferă relaxantă, servire ireproÅŸabilă ÅŸi … mâncare bună!

Am mâncat aici o ciorbă de burtă excelentă (aproape la fel de bună precum cea gătită de tati!), iar părinţii mei au fost încântaţi de Bob Gulyas (se serveşte în ceaunuri în miniatură), specialitate maghiară. Pentru că ne-a plăcut la Pensiunea Allegria, am mai cinat de vreo câteva ori acolo.

De fiecare dată am fost serviÅ£i rapid, cu zâmbetul pe buze. Una dintre chelneriÅ£e, mai în vârstă, stat puÅ£in cu noi ÅŸi a glumit pe seama politicienilor, spre bucuria lui tati. 😀

Tacâmuri şi mese curate, răcoare pe terasă (în condiţiile în care afară erau 35-38 de grade celsius), bere rece şi mâncare fierbinte.

Pe terasă e amenajată o mini cascadă, iar când căldura e insuportabilă, au un sistem de răcorire cu aburi reci (similar cu cel din Piaţa Unirii din Timişoare, de la terase). Flori peste tot, verdeaţă, parcă odată ce am intrat la Allegria am păşit în alt loc, nicidecum în staţiunea de pensionari 1 Mai din Bihor.

Plusuri: în preţul ciorbelor intră ardeiul şi smântâna iar ciorbele au 400 ml. În multe localuri din Oradea se plăteşte separat pentru smântână şi ardei.

Preţul pentru o ciorbă începe de la 7,5 lei. O bere Heineken la 0,5l era 4,5 lei.

Minusuri: ciorbele sunt foarte fierbinţi. Bere la 0,5l doar Heineken şi Ursus. Adică extremele calitative. În rest poţi bea alte sortimente de bere, dar la sticlă de 0,33l.

Acum vreo 2 săptămâni, înfometaţi fiind şi tânjind după o ciorbă de burtă delicioasă, am dat o fugă până-n 1 Mai, la Allegria. Fiind frig, am intrat în restaurant. Aproape că mi-a fost jenă să stau în local, fiind îmbrăcată în blugi și o geacă ponosită. Mi-era frică să nu cumva să murdăresc scaunul tapisat şi faţa de masă albă cu geanta mea încărcată de portofele şi telefoane.

Muzica nu te surzeşte, mâncarea e la fel de bună şi localul arată ca un restaurant de la 3 stele în sus. Faţă de Bridge sau Vandana, Allegria m-a surprins în mod plăcut.

Într-adevăr, preţurile nu sunt cele mai mici, dar nici exagerate. Plus că mâncarea e gustoasă iar servirea ireproşabilă.

Merită să cinezi la Pensiunea Allegria!

pensiunea allegria bihor

11 thoughts on “Pensiunea Allegria, Baile 1 Mai, Bihor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.