Reţeta zilei

Pentru că în timpul săptămânii şcoala şi serviciul îmi răpesc mult timp, în weekend mai apuc şi eu să gătesc din când în când.

Aşa că am dat iama la supermarket, am cumpărat o tava de aripioare de pui şi am trecut la gătit.

Pentru sosul prin care se dau aripioarele aveţi nevoie de vreo 3 linguri de bulion sau pastă de tomate (de preferinţă să nu fie prea dulce), 3-4 linguri de ulei, 4 linguri de vin roşu, 3 linguri de miere, 1 linguriţă de boia iute, sare, piper după gust. Toate cele enumerate se amestecă bine şi prin acest sos se dau aripioarele după care le băgaţi la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Între timp curăţaţi cartofii. Într-o tavă căliţi, în puţin ulei, o ceapă mică sau medie (poate vouă vă place mai multă ceapă la mâncare) peste care adăugaţi cartofii tăiaţi rondele (sau cum vă place vouă să-i gătiţi) şi aripioarele de pui pline de sos.

Înainte de a da la cuptor faceţi un alt sos din o cană de bulion, o căniţă de vin roşu şi 2 linguri de sos de chili. Le amestecaţi bine până devine un amestec omogen şi îl turnaţi peste cartofii şi aripioarele din tavă. Se dau la cuptor pentru aproximativ o oră şi jumătate sau până când s-au copt.

picture-004.jpg

Se serveÅŸte cu castraveÅ£i muraÅ£i sau ardei iuÅ£i ÅŸi se “stinge” cu un pahar de vin roÅŸu sau bere neagră. 🙂

ReÅ£eta se numeÅŸte “Aripioare picante la cuptor cu cartofi” ÅŸi păpica asta e absolut delicioasă.

Poftă mare să aveţi!

P.S: în câteva ore n-am mai avut nimic în tavă!

3 thoughts on “ReÅ£eta zilei

  • Si uite cum eram pregatit sa imi desfac pachetelul cu sandvishurile puse de mama si mi-a trecut pofta. Data viitoare cand gatesti asemenea bunatati sa ma anunti sa ma autoinvit pe la voi! 🙂

  • Nu prea ma dau in vant dupa mancarea de pui, dar cartofii arata delicios! Acuma inteleg de unde apare burta la amandoi! 🙂 Sa stii ca plec de pe sait pt ca mi-ai facut pofta si n-am de mancare! Pffft *close window*

  • Greyu: ok, data viitoare te anuntam! Stii ce e amuzant? E prima data cand am gatit asa ceva. Am gasit reteta pe net, ne-am uitat sa vedem daca avem vin si bulion si am plecat la Real dupa aripioare de pui.
    Gheorghe: Nici noi nu ne omoram dupa mancarea cu carne de pui, dar aripioarele astea au fost delicioase. Sosul in care erau cartofii era excelent! Apropo, nu ia mult timp de preparare, vreo ora, daca e sa adun si minutele in care am curatat cartofii. Reteta e de pastrat si practicat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.