Spaghete a la Lilisor

Deşi ştiam că am de învăţat destul de mult pentru cel mai greu examen din întreaga stresiune, tot am cotrobăit prin bucătărie de dimineaţă.

Aşadar astăzi învăţăm să gătim spaghete a la Lilişor. N-am fost deloc inspirată cu numele dar reţeta nu e inventată de mine, doar am adăugat câte ceva la reţeta găsită pe ambalajul delicioaselor paste.

spaghetti

Salivez numai când mă gândesc la ce e în farfurie

Aveţi nevoie de o conservă de carne de porc sau vită, jumatăte de litru de bulion sau un borcănel de 500 gr de pastă de tomate, câţiva căţei de usturoi, 2-3 linguriţe de sos de chili, o ceapă nu prea mare, dacă aveţi ardei sau tocană de ardei, 500 gr. de ciuperci şi o cană de vin ( cam 200 ml de vin roşu)
Ceapa se căleşte în puţin ulei apoi se adaugă ardeiul şi o linguriţă de sos chili (sau puteţi să puneţi cât doriţi, mai ales dacă sosul nu e foarte iute). Ar fi bine ca într-un castronel să amestecaţi vinul cu bulionul şi 2 linguriţe de sos chili pentru ca apoi să le turnaţi peste amestecul de ceapa şi ardei.

mushroom sauce

Sosul de ciuperci – delicios pentru cei care consumă ciuperci

După 5 minute (de gătit la foc mare) ar trebui să aveţi un fel de sos. În aceeaşi cratiţă puneţi puţină apă (o ceşcuţă) şi ciupercile tăiate. După aproximativ 15 minute ar fi recomandat să puneţi şi carnea din conservă peste amestecul de ceapă, ardei şi ciuperci. Săraţi, piperaţi, adăugaţi usturoi şi mai lasaţi sosul la foc mediu încă vreo 20-25 de minute, în funcţie de ciuperci.
Pastele se fierb, aşa cum se fierbe şi oul, pentru cei neiniţiaţi în ale gătitului. Dacă vă ţine, puteţi să consumaţi cu ardei iute. În fotografii se văd 2 sosuri pentru că eu nu mănânc ciuperci drept urmare am ales să fac 2 sosuri.

spaghetti sauce

Sosul iniÅ£ial din carne ÅŸi vin – o nebunie

La final se stinge cu o bere neagră. Poftă mare şi spor la gătit.
P.S : Această reţetă poate fi gătită şi de bărbaţi. În mod special de cei care petrec prea mult în faţa calculatorului şi uită de tot şi de toate.

5 thoughts on “Spaghete a la Lilisor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.