Transporter 3 – ce e prea mult, strica

Tocmai ce am terminat de vizionat Transporter 3. Pare-mi-se că producătorii nu ştiu când trebuie să se oprească! Şi seria Taxi a avut o finalitate, cred că e cazul să angajeze scenarişti noi!

Sunt multe faze cam prea “trase de păr”. Spoilere ahead!

Comisarul ÅŸi Frank (ză hirou) pescuiesc. ÃŽn timpul ăsta, nenea ăla pedofil din Prison Break, pune la cale răpirea fiicei ministrului ucrainian pe probleme de mediu, parcă. NiÅŸte nenei din cadrul unei companii americană voiau să arunce în mare câteva tone de deÅŸeuri ÅŸi pentru a se asigura că ministrul e “de acord”, l-au angajat pe pedofil să-i răpească fiica. Deh, ÅŸantaj la nivel înalt!

Pentru a nu o Å£ine sechestrată într-un singur loc, o plimbă cu maÅŸina. Doar că transportatorul iniÅ£ial … well, explodează, odată cu ambulanÅ£a care vine să-l ducă la spital. Pentru că băiatul a avut inspiraÅ£ia să intre cu maÅŸina în locuinÅ£a lui Frank.

Nenea eroul e răpit, producătorii îl filmează în budigăi, arată lumii întregi ce corp “fibrat” ÅŸi “cambrat” are nenea Stratham.

După ce că-l răpesc, îi pun la mână o brăţară care e legată de ceva dispozitiv prin care nu are voie să se depărteze mai mult de nu ştiu câţi metri de maşină, că sare în aer.

Buun! Eroul nostru conduce maÅŸina, între timp comisarul ajunge să fie pe urmele lui, îşi dă seama cam pe unde e, reuÅŸeÅŸte să ia legătura cu el etc. Nu m-am dumirit cum de comisarul ÅŸtia exact cum stă treaba 🙂

Pentru a complica situaţia şi mai mult, pe urmele eroului se află şi oamenii ministrului disperat că i-au răpit ăştia fata. Fata şi şoferul se opresc la ceva benzinărie să alimenteze, fata înghite între timp ceva pastilă de extasy şi îşi cumpără vodkă. În timp ce se ceartă că vodka nu e papa bun, pe marginea drumului opresc oamenii ministrului, să facă pişu. O văd pe fată şi o iau la goană după Frank.

Eroul nostru are Audi, oamenii ministrului un Mercedes. Ambele maşini negre! După o cursă nebunească, în care Frank conduce maşina la aproape 200 km la oră, şoferul-erou reuşeşte să se strecoare printre 2 tiruri conducând maşina pe două roţi. Mă rog, mi s-a părut cam prea de tot scena.

Aşa cum era de aşteptat, Audi-ul câştigă cursa, Mercedes-ul pică în râpă.

În Transporter 1 Frank face sex cu chinezoaica, în Transporter 2 nu mai ştiu cu cine se culcă, în orice caz nu putea lipsi scena de sex în Transporter 3 . Aşa că nenea Frank face hâţa-hâţa cu fata ministrului. Şi normal, se îndrăgostesc unul de altul.

Evident că nu lipsesc nici scenele de bătaie, eroul nostru se inspiră din basmele lui Ispirescu ÅŸi îl bagă în “pământ” până la genunchi pe Zmeu, adică uriaÅŸul trimis să-i cotonogească oasele. Åži ce ÅŸi-o ia uriaÅŸul!

Spuneam că fata trebuie plimbată dintr-o locaÅ£ie într-alta. Ei bine, ajung ei la Budapesta. Åži ce oribil arată oraÅŸul în film. Nu are nimic din splendoarea văzută în poze! Trebuiau să ajungă ÅŸi la BucureÅŸti dar … s-au răzgândit ÅŸi au ajuns numai prin România. De fapt, cred că benzinăria de la care fata a cumpărat Vodkă e din ţăriÅŸoara noastră, fiindcă la casă era un Å£igan ÅŸi în benzinărie se auzea ceva muzică orientală.

Urât din partea lor să ne asocieze cu ţiganii!

În fine, la final ajung pe un pod, eroul nostru e prins la mijloc, lasă fata pe mâinile răpitorilor şi sare de pe pod în apă. Sub apă are timp să-l sune pe comisar să-i spună pe unde e, să ajungă la portbagaj după o husă imensă, defiletează supapa aia de la cauciuc şi bagă aer în husă. Apoi, ca să ridice maşina la suprafaţă lasă mai mult aer în husă şi o leagă de maşină. Până ajung poliţiştii, eroul nostru era scos din apă de ceva ţăran cu tractor.

După ce a stat ceva timp în apă, maşina eroului nostru funcţionează la parametrii normali, de fapt, e atât de bună încât sare cu ea pe tren.

În tren se bat, se înjură, se spun cuvinte grele şi evident, nenea răpitor moare iar eroul rămâne cu fata iar apele Ucrainei nu sunt poluate cu deşeurile americanilor.

Cum spuneam, cam tras de păr dar merită văzut măcar pentru Jason Stratham, că tare bine arată! Sau pentru maşină, că e mişto. Dar fata e cam urâţică. Adică, are ochii albaştri fenomenali dar e tare pistruiată!

4 thoughts on “Transporter 3 – ce e prea mult, strica

  • Cred ca inainte o sa se vizioneze filmul si pe urma o sa se citeasca si relatarea povestirii tale :))

    Stii cum e: nu vreau sa aud inainte ce se intampla, vreau sa vad cu ochii mei 😛

  • Faza cu benzinaria. Daca esti atent scrie benfina fara plumb 95. Daca era pe bune si baga de-aia cred ca nu mai prindea masina 200 :)) La intrare scrie fumatul interzis si inauntru sunt reviste: Top Gear, etc, chio chips, bergembier tuborg,
    Nu stiu sigur unde a fost filmata faza 🙁
    La ce sosea era acolo ma cam indoiesc sa fie Romania 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.