Unde mâncăm?

Am văzut că Dragoş a scris despre Vandana, unul dintre cele mai proaste locuri din Oradea unde poţi mânca. Probabil că Luigi are menirea de a întreţine atmosfera până vine mâncarea.

Să vă povestesc ÅŸi eu câteva ceva despre Vandana. Astă toamnă am fost la dentist ÅŸi a trebuit să scăpăm de măseaua de minte. Drept urmare câteva zile n-am putut mânca decat preparate din cartofi fierÅ£i, supe sau ciorbe. Fiind la lucru, am hotărât să mâncăm la Vandana, fiind aproape de firmă. Am intrat, am găsit locuri unde nu ajungea fumul de Å£igară, ÅŸi am aÅŸteptat să vină chelnerul pentru comandă. După vreo 10 minute de hlizit ochii la masa goală a venit o tanti cu meniurile ÅŸi ne-a lăsat să ne consultăm. După alte 10 minute a revenit să ia comanda. Eu, datorită problemei dentare, i-am cerut doar cartofi natur cu salată asortată. S-a uitat lung la mine ÅŸi replica ei a fost “Doar atât?”. Am liniÅŸtit-o când i-am spus că băieÅ£ii vor comanda pizza. I-a revenit inima la loc ÅŸi a plecat să dea comanda mai departe.

Am aşteptat aproximativ 30 de minute după cartofii natur şi încă vreo 10 minute după pizza băieţilor. Cartofii mei au fost buni, nu neg. Cel mai mult m-a deranjat faptul că nu era delimitat spaţiul pentru nefumători de cel pentru fumători. Eu nu pot să mănânc în fum de ţigară. Îmi piere pofta de mâncare şi îmi vine greaţă.

De la episodul ăsta am preferat să mergem cu maÅŸina până la Pensiune (Bld. Dacia, la blocurile Zig Zag) sau chiar până la cantina de la Zahărul. Acolo sunt câteva tanti super amabile, de fiecare dată vin ÅŸi întreabă “PuiuÅ£ilor, ce vă aduc azi?”, sala de nefumători e micuţă, dar fumul de Å£igară nu pătrunde ÅŸi poÅ£i să mănânci liniÅŸtit. PreÅ£urile sunt mult mai mici, iar mâncarea delicioasă. Dacă ajungeÅ£i pe acolo să întrebaÅ£i de friptura de porc ÅŸi sosul de mazăre. ÃŽmi lasă gura apă numai când mă gândesc la farfuria plină de mazăre. Dacă mergi pe la ora 2 e foarte posibil să nu ai loc, mai ales vara. Apropo, vă recomand să nu luaÅ£i porÅ£ii întregi, nu de alta dar e foarte posibil să nu puteÅ£i să mâncaÅ£i tot. Colegii meu gurmanzi au confirmat asta! Mai bine luaÅ£i jumătăţi de porÅ£ii!

La Pensiune serviciile sunt asemănătoare. Oamenii care servesc zici că sunt furnici, nu-şi mai găsesc locul iar mâncarea e ieftină şi bună.

Apropo, aseară am fost la pizza în Bridge (Quattro Stagioni, la 2 farfurii, amestecată) şi am fost surprinşi că pizza a fost gata în 10 minute. De regulă aşteptam pe puţin 25 de minute.

P.S : De asemenea, ăsta NU e post plătit, astea sunt recomandările mele pentru cei care servesc prânzul în oraș în timpul pauzei de masă.

9 thoughts on “Unde mâncăm?

 • Colega eu nu vreau sa ii laud pe cei de la Bridge chiar daca au pizza buna, vreau sa iti recomand un restaurand/bar, daca ai posibilitatea da o fuga pana acolo in caz ca nu ai facut-o deja. E vorba de noul complex Master dp Borsului. Nu ai cum sa o ratezi, e ditamai cladirea de sticla pe partea stanga cum mergi catre fratii unguri, chiar la benzinaria Rompetrol (daca nu gresesc). Papa e ok, e autoservire, iar despre Bar nu iti pot spune mare lucru pt ca nu era inca deschis “ca cand” am fost io pe acolo. CE pot sa spun e ca oamenii au bagat la miliarde in tot ce e acolo, stiu asta din surse apropiate, la bar scaune de 700 de euro etc. Administratora imi este prietena buna iar seful de restaurant, var asa ca, daca aveti nemultumiri legate de orice anuntati-ma.

 • In contrar cu laudele voastre, eu unul nu suport restaurantul acela. Poate imi dau eu prea multa importanta, dar oricum nu imi permit sa mi se serveasca pizza cu branzeturi stricate. Cat despre Vandana, din nou un loc unde nu as mai calca. Parca inainte sa il renoveze, cand era murdara terasa, mesele si scaunele mai sa nu se faca bucati, era mai placuta atmosfera, mai prompta servirea. Acum s-a dus de rapa.

  Daca tot sunt cu (ne)recomandarile, as vrea sa va spun si despre minunatul local de sub mine numit Cubanito. Alt local unde, desi e sub mine, nu mai calc in viata mea. Experiente foarte proaste cu servirea si aici. Sa nu va mai zic ca la ora 10-11 seara ascult manelele lor in casa.

 • La Bridge mie imi place pizza Quattro Stagioni si cam atat. N-am comandat altceva acolo.
  Referitor la localul de pe Borsului, chiar ca e departe. Nu stiu daca voi ajunge prea curand pe acolo dar daca se va intampla atunci o sa iti povestesc cum a fost.
  In Cubanito nu am fost niciodata, dar faza cu manelele m-a convins sa nu calc pe acolo vreodata.
  V-am pupat, am plecat la examen!

 • Nu arata apetisant ce ai pozat acolo, si asta pt ca e ff greu sa faci poze bune la mancare. Iti trebuie o lumina speciala (pont pt oradeanul fotograf).

 • Gheorghe, poza e luată de pe internet. Pozele pe care le facem sunt mult mai … bune, calitativ vorbind. O să vezi în zilele următoare când o să postez ce am gătit în weekendul trecut. Weekendul ăsta nu cred că mai apuc să gătesc, nu de alta dar am de învăţat pentru cel mai greu examen din sesiunea asta. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.