Cafeneux Oradea – locul unde timpul sta in loc

Sunt fană înrăită a localurilor retrase, liniștite, unde poți savura un cocktail sau o limonadă fără să-ți fie frică de nota de plată sau de fumul de țigară ce-ți va ”înmiresma” hainele și părul.Cafeneux Oradea
Cafeneaua Cafeneux din Oradea e alegerea cea mai potrivită dacă ești în zona Bd. Decebal. Situat pe strada Nicolae Jiga nr. 25, fostă Castanilor, localul te îmbie prin ceva anume, nu știu exact ce. O fi liniștea specifică? Intimitatea ce promite să ți-o ofere? Simplitatea mobilierului de terasă?
De fapt, cred că toate localurile situate pe strada asta au un aer mai boem și mai liniștit lucru ce se datorează zecilor de castani ce umbresc întreaga șosea.

Odată ce ai intrat în curtea localului Cafeneux simți cum timpul pare să stea în loc. Am o bănuială că nucul de pe terasă are ceva de-a face cu asta.

Așa cum ziceam, mobilier simplist, confortabil și potrivit pentru o terasă în aer liber.

Odată ce ai păși în local, lucrurile se schimbă. Parcă ai pătruns într-o altă lume, într-o fascinantă epocă a culturii. Te simți ca într-un roman contemporan ce amintește de vremuri apuse când oamenii se întâlneau în cafenele să citească, să discute politică și cultură, când oamenii citeau și discutau, nu urlau unul la celălalt. Când uitam de agitația mașinilor de pe bulevard și aveam timp de toate.

Peretii sunt acoperiti fie de cărți fie de tablouri inspirate de licoarea magică vitală: cafeaua. Canapele de piele sunt asortate cu rafturile burdușite cu diverse cărți de lectură, iar mobilierul este diferit în fiecare încăpere, de parcă treci din secol în secol nu din cameră în cameră. O toaletă curată, mare și cochetă, se asortează cu tema ce predomină în local. Asta ar fi o descriere succintă, cred totuși că imaginile din galerie sunt mai convingătoare.

Cafeneux e localul ideal pentru a-ți petrece o după-amiază sau o seară plăcută. Nu e recomandat celor ce caută senzații tari. Aici muzica nu te surzește, nu se fumează decât pe terasă iar deserturile sunt delicioase. O colegă mi-a șoptit că prăjitura cu brânză, cheescake, e senzațională. Eu pot să-ți garantez că medalionul de pui e perfect pentru un snack sănătos.

Odată ce am revenit pe stradă, am simțit cum timpul pare să nu mai aibă stare, cum începe să preseze și să stoarcă oamenii de puteri. Pesemne voi reveni în curând la Cafeneux.

p.s: click pe poză pentru galeria foto. firește, imaginile nu pot fi folosite nicăieri fără acordul meu!

5 thoughts on “Cafeneux Oradea – locul unde timpul sta in loc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.