Concluzii cu si despre oameni

Timpul nu are răbdare, e prea scurt şi sunt prea multe lucruri pe care vreau să le fac şi am multe aventuri de povestit (nu te gândi la prostii!)

Comedy Cluj

Voiam să-ţi spun că la Festivalul Internaţional de Comedie din Cluj am avut ocazia să văd câteva filme bune: David & Layla, Vacanţa Domnului Hulot, Cuib de Viespi sau Made in Hungary. Twelve in a Box l-am ratat, era prea frig in sala de cinema şi deja dârdâisem la Hulot. Ionuţ însă ne-a convinsă că nu trebuie ratat!

Ce m-a surprins în mod plăcut la evenimentul săptămânii trecute a fost politeţea şi amabilitatea de care au dat dovadă doamna Tora Vasilescu şi domnul Marin Moraru. În fiecare dimineaţă, când au venit la micul dejun, ne-au dat bineţe, de parcă ne-am fi cunoscut de vreundeva. E cu atât mai uimitor cu cât niciodată n-aş fi crezut că voi avea vreodată ocazia să stau la poveşti cu doamna Tora. Cum nu sunt amatoare de cârciumi, m-am retras cel mai repede din clubul Euphoria, având ocazia să merg la hotel cu doamna Tora. N-aş fi crezut vreodată că o actriţă de talia sa ar avea ce povesti cu mine, o tânără care probabil nici nu mă născusem pe vremea când se filma Cuib de Viespi. Nu-ţi spun despre ce am vorbit, dar pot spune că mi-a plăcut simplitatea actriţei.

Despre Marin Moraru, jos pălăria. Prezentarea făcută în cadrul Galei a lăsat de dorit, după ce am auzit cuvântul “etcetera” am renunÅ£at să mai ascult. Păcat, domnul Moraru merită mai mult. Eh, păţăşti, vorba Denisei.

La proiecţia filmului David & Layla a fost prezentă şi o prietenă apropiată a regizorului peliculei care a ţinut un discurs în limba franceză, tradus de o domniţă. Franţuzoaica a ţinut să precizeze că povestea lui David, evreul şi a Laylei, islamica, e reală, cei doi trăind şi astăzi împreună în New York.

Sâmbătă dimineaţă, 17 octombrie, după filmul Cuib de Viespi actorii Tora Vasilescu şi Marin Moraru s-au întâlnit cu noi, cei din sala de cinema, invitându-ne totodată la o plimbare scurtă pe bulevard. Scopul nu-l voi preciza, am văzut cum au scris frustraţii despre festival, mi-e teamă să nu înţeleagă altceva decât ceea ce s-a întâmplat.

În afară de frigul cumplit din sala de cinema (Republica dacă nu mă înşeală memoria), festivalul a ieşit ok. Nu ştiu cum au văzut lucrurile alte persoane, dar mie mi-a plăcut. Sper să aibă continuitate, anul viitor vreau să văd  Liceenii şi Top Secret pe lista filmelor propuse.

Informaţii despre eveniment găseşti şi la Nebuloasa, Denisa, Sebi, Arhi, Laurenţiu, Andrei.

Poze după ce le procesează mândru-mi, că mi-a confiscat aparatul foto. Al lui a cam făcut poc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.