Dor de ducă…

În timpul unei discuţii interesante despre cele mai frumoase oraşe văzute, mi-am dat seama că orașul mic unde am copilărit, Lugoj, e una dintre cele mai frumoase localităţi pe care le-am cutreierat. Evident, sunt foarte subiectivă!

Îmi mai place Braşovul, Timişoara, Oradea, Praga şi … Viena!

Priveşte imaginile de mai jos şi ai să înţelegi, măcar pentru 5 minute, de ce iubesc eu oraşul acesta! (click pe imagine pentru varianta mai mare!)
lugoj-timis-nocturna lugoj-timis lugoj-splaiul-brediceanu

lugoj-raul-timis lugoj-podul-de-fier lugoj-podul-de-beton

lugoj-parcul-prefecturii lugoj-palatul-prefecturii lugoj-nocturna

lugoj-liliacul lugoj-flori-rosii lugoj-flori-podul-de-fier

lugoj-centru lugoj-balcon-flori lugoj-timis-ziua

P.S:  in cladirea Vechiului Teatru (imaginea no. 10) a functionat, cativa ani buni, o cofetarie. Liliacul îi spunea! Când chiuleam de la şcoală, acolo mergeam la o ciocolată caldă şi o savarină! Mmm… ce vremuri bune!

8 thoughts on “Dor de ducă…

 1. Falcuta

  Asa ar trebui sa si fie. Orasul natal e orasul de suflet, acolo ti-ai trait copilaria, cea mai frumoasa etapa a vietii, ceea ce il transforma in cel mai frumos oras. Oricat de frumoase ar fi alte orase, nu sunt legata sufleteste de nici unul ca de Lugoj.

  Reply
  1. ghita

   eii nuu …sunt oradean get-beget… vroiam doar sa zic ( in mai putine cuvinte ce i drept )ca nici un orash nu se compara cu orashu natal … nici un alt orash nu are blocu/casa unde ai crescut,copilarit .. locul unde te jucai tupu ,ratele si vanatorii (;))) fotbal ,laptenis( aka.tenis cu piciorul 😀 ),shotron,patrat, unde miam spart prima data capu (:D cam aiurea amintire) etc…. sau mai simplu HOME SWEET HOME( CASA DULCE CASA)! :d

 2. Perti

  Mie-mi place foarte mult Budapesta. E mare, frumoasa si mult mai curata decat orice oras oricat de mic din Romania. N-am fost niciodata in Lugoj, dar daca e la fel de mic si cochet ca si Berettyóújfalu mi-ar place sa stau acolo.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Daca o sa ai drum incolo, sa ma anunti. Sunt buna de ghid, mai ales in micutul orasel de pe malurile Timisului :d
   Cum zicea, sunt subiectiva. Am multe amintiri frumoase acolo 🙂

 3. Gabriela

  Da, si eu am ramas placut impresionata de Lugoj, nu ma asteptam sa fie asa frumos… este micut dar foarte cochet. Daca ar si cladirile renovate… avem atatea orase superbe cu cladiri in paragina… 🙁

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.