Exista centre de reciclare Pet-uri si sticla in Oradea?

Ieri, în timp ce spălam 2 borcane de sticlă mi-am dat seama că nu mai am unde să le depozitez. Mereu cumpăr pastă de tomate la borcan, are un gust mai bun faţă de cel de la conservă şi mereu spăl borcanele si le depozitez prin dulap.

Există vreun centru unde se recicleaza sticle în Oradea? Serios, chiar nu mai am loc în dulapul din bucătărie, oricum nu le mai folosesc şi nu mi-ar fi lene să le dau la reciclat.

În Debrecen, la Cora şi la Aldi există puncte de reciclare. Cola Cherry, my favorite Cola, se vinde in pet-uri reciclabile la Cora. In incinta supermarketului exista un centru unde returnezi sticlele folosite: bagi sticla, iei banii. Oricum cand cumperi Cola Cherry la casa esti taxat pentru pet, vreo 60 de forinti sau ceva de genul.

In Oradea exista asa ceva? Ar fi dispusi oradenii/romanii sa recicleze pet-urile sau borcanele de sticla?

Voi ce faceti cu borcanele de sticla? Nu stiu ce sa fac cu ele, caut solutii!

24 thoughts on “Exista centre de reciclare Pet-uri si sticla in Oradea?

 • Pentru PET-uri exista langa tomberoane chestiile alea galbene; cel putin langa blocul meu este.
  Borcanele le poti duce pe la diferite depozite… conteaza doar sa cauti. Primesti si bani pe ele.

 • stiu doua depozite care colecteaza astfel de deseuri;;;hartie, fier, sticle si poate si plastic (de asta nu sunt sigura)
  unul dintre ele este pe strada onestilor – pe parte drepta cum mergi spre penny, respectiv pe strada ogorului..pe cantura adeca …aproape de metro…chiar la curba

 • Cand nu mai am unde sa tin borcanele (noi cumparam muraturi cu duzina 😛 ) le spal si le dau la o familie de apoicultori(cunosc 3 familii 😀 ). E cea mai buna solutie… ei intotdeauna au nevoie de asa ceva 😀

 • Au si capace normal, ca doar nu le-oi cumpara capsate cu folie!
  Cand vii pe la noi, ti le dau cu drag! Si asa am aruncat deja vreo 3 ca efectiv n-aveam unde sa mai pun oala de atatea borcane. 😛

 • Deci nu pot sa cred ca si in Ungaria s-a implementat chestia cu reciclarea pet-urilor la supermarket ! la fel ca in germania numai ca in germania se face asta din anii 80 :((

 • Nu stiti un punct de colectare pentru sticle si borcane prin satu mare?fondurile colectate prin reciclarea lor ar putea fi folosite pentru a nu mai da prin gropi cu alte cuvinte am putea reactualiza expresia “esti prost de dai in gropi”care din pacate nu mai poate fi valabila datorita generalizarii.

  PS.
  Cine da solutii?

 • Deci : concluzie, stie ineva cu sigurnata unde se gaseste un depozit pentru colectarea sticlei ????? In ORADEA …., atat sticla sparta cat si ( borcane, sticla apa minerala ….etc ….) ?

 • eu as dori sa deschid un centru de reciclarem sticla ,borcane ,sticle geamuri orice sticla .doresc sa ma ajute cineva cu cateva lamuriri in privinta documentelor necesare etc

 • Firma MEHROM ROMANIA SRL, principalul domeniu de activitate al firmei este colectarea si comertul cu ridicare a deseurilor reciclabile: deseu fier, deseu hartie/carton, mase plastice (PVC, Polipropilena, Polietilena, Folie, etc.), DESEU DE STICLA.
  STRADA CORIOLAN HORA.ORADEA . Mai exact adresa este in dreapta centurii care duce catre santandrei si in deapta liniei de tren care merge in directia respectiva!eu am sunat si OFERA 50 de E la o tona de STICLA! TINETI MINTE:RECICLAND,VOM FACE UN VIITOR MAI SANATOS SI CURAT PENTRU GENERATIILE URMATOARE!

 • intr-adevar sticlele si borcanele (ca si orice deseu reciclabil) pot fi depuse in pubelele galbene care NU ajung la groapa de gunoi – asa dupa cum foarte multa lume isi inchipuie – ci la o firma de sortare de langa oras. eu am vizitat toata linia lor de sortare si e treaba serioasa. se numeste Ecobihor (consortiu intre primarie si un investitor din Ungaria).
  in familia mea gunoiul menajer se depune separat de cel reciclabil. mi-e rusine pentru concetatenii si unii dintre vecinii mei pe care I-am vazut aruncand la intamplare gunoi menajer in pubelele galbene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.