La Muzeul de Arta Timisoara

Ieri am vizitat galeria de arta Calina de langa Hotel Timisoara si Muzeul de Arta din Piata Unirii.

Ugron Reka @ Galeria Calina

Tanara artista, de 28 de ani, s-a inspirat din societatea de consum, lumea imbolnavita de hamburgheri si sucuri carbogazoase, de ultimele haine de firma si de noutatile din “fashion industry”. Cum ar veni, daca nu esti in trend, nu esti acceptat in societatea “civilizata”.

expozitie plastic people

Pictura romaneasca moderna @ Muzeul de Arta Timisoara

Expozitia de pictura este expusa vizitatorilor pana in data de 1 noiembrie. Am vazut picturi semnate de Nicolae Grigorescu (“In gradina casei Davila”), mi-a placut mult “Iarna” lui Dumitru Ghiata dar si “Nud in picioare” de Ion Andreescu.

Poti admira “Culegatoare pe camp” e Rudolf Schweitzer Cumpana, “Taranca din Vlaici” de Stefan Dimitrescu sau “Peisaj” deIosif Iser.

“Avem privilegiul de a expune pentru publicul vizitator picturile acestor personalitati marcante ale artei noastre, prin intermediul unui numar generos de portrete, compozitii si peisaje, incepand de la neoclasicism si terminand cu etapele finale ale modernismului romanesc.

Prin aceasta expozitie, Muzeul de Arta din Timisoara propune publicului o incursiune in evolutia stilisticii romanesti si rezultatele unui intreg secol (1850-1967) de transformari in pictura romaneasca” – Muzeul de Arta

Singura poza pe care am facut-o aici a fost la panoul de la intrarea in Muzeu. Blitz-urile aparatelor foto pot dauna picturilor asa ca, pentru a face fotografii trebuie sa platesti o taxa pentru a putea imortaliza doar cateva imagini de ansamblu. Pentru a pastra tablourile intacte, in sali exista aparate de masurat umiditatea si temperatura.

muzeul de arta timisoara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.