Nu mai puneti nume de oameni la caini!

chihuahuaLângă firma unde prestez de luni până vineri există un mic magazin de papetărie. Doamna care lucrează acolo (cred că e patron, nu știu sigur) are o cățelușă, rasa Chihuahua dacă nu mă înșel. Adică un șobolan pe tocuri, cum zice o colegă. Pe cât de mică, pe atât de agresivă. Nu glumesc, e rea cățeaua, mușcă.

Când am intrat prima dată în magazinul doamnei, m-am speriat când cățelușa a început să latre și să alerge printre picioarele mele. Nu știam ce să fac, să calc pe ea sau să ies din magazin.

Ieri, după ce a închis prăvălia, tanti împreună cu patrupedul se îndreptau spre mașină, să plece acasă. Probabil crezând că șobolanul cățeaua a intrat în autoturism, a pornit motorul și a plecat. Câinele însă marca roțile mașinilor din jur și n-a văzut că ”mamițica” a luat-o din loc așa că a rămas pe dinafară.

Săracul animal tremura tot de frig (bătea vântul) È™i făcea ture mirosind maÈ™ina de lângă locul unde parcase stăpâna, sperând că de fapt e automobilul mămicii. Ne era milă de el când l-am văzut atât de speriat È™i dezorientat…

La un moment dat trecuse pe acolo o femeie care o cunoaște pe stăpână și implicit pe cățea. Și începe și strigă ”Lili, hai la mine! Lili, hai mami că ți-e frig”. Io să fac atac de cord! Cât de tâmpit trebuie să fii să-ți numești câinele Lili? Sau Marius? Sau Vasile? Sau Gheorghe? Dar Ion?

Tanti a încercat să mă consoleze spunându-mi că în sat la ea o vacă e numită Corina. WTF?!

Nero, Speedy, Lola, Sică, Țucă, Bonny, Mița, Rudolf, Albu nu mai sunt valabile? Vă simțiți mai bine dacă le dați un nume uman?

Pfiu, drăcia naibii, am ajuns să-mi împart numele cu un È™obolan pe tocuri …

Pentru a mă răzbuna am să aflu numele femeii și am să denumesc singurul maidanez ce-și face veacul pe lângă firmă după numele ei, să vadă ce mișto e.

p.s: nimeni n-a reușit să prindă cățeaua, să o țină la loc sigur până revenea stăpâna, să nu fie călcată de vreo mașină. Dacă se apropia cineva de ea lătra și era agresivă.

12 thoughts on “Nu mai puneti nume de oameni la caini!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.