Oradea nu e o scrumiera!

Primăria Oradea a iniţiat o campanie teoretic bună despre menţinerea curăţeniei în oraş.oradea nu e o scrumiera
Spun teoretic pentru că pe lângă afişele şi amenzile pregătite, lipsesc organele de ordine care să pună în practică sancţiunile.

Din comunicatul de presă publicat pe siteul Primăriei reiese că de fapt campania are ca principal scop informarea cetăţenilor cu privire la amenzile pe care le riscă dacă aruncă gunoaie pe stradă.

„Ne propunem să îi informăm pe cetăţeni cu privire la ceea ce înseamnă costurile pe care Primăria le are cu această activitate, să-i sensibilizăm mai ales pe tineri cu ceea ce înseamnă menţinerea curăţeniei în oraş”, a precizat primarul Ilie Bolojan.
Campania se va axa în primul rând pe informarea şi conştientizarea populaţiei asupra problemei deşeurilor. Vor fi vizaţi şoferii din trafic, trecătorii din parcuri şi zonele pietonale precum şi tinerii. Totodată, instituţiile abilitate vor aplica şi sancţiuni contravenţionale celor care aruncă deşeuri pe domeniul public. În cadrul campaniei vor avea loc şi o serie de evenimente în liceele orădene, cu participarea echipei de baschet a Clubului Sportiv Municipal, care, în timpul orelor de sport, va face demonstraţii pentru aruncarea la coş, mesajul campaniei asociindu-se cu acest sport.

Cum spuneam, o idee foarte bună pe care o susţin, rămâne de văzut cum vor reacţiona orădenii şi, mai ales, cum îşi vor face treaba acele instituţii abilitate care trebuie să împartă amenzi celor ce nu păstrează curăţenia pe spaţiul public.

5 thoughts on “Oradea nu e o scrumiera!

 1. Perti

  De abia astept sa se dea primele amenzi! Numai sa se ocupe (SERIOS) cineva de asta, in sensul ca sa dea amenzi nu sa ia spaga.

  Reply
 2. Cristi

  La aplicatul amenzii sunt si eu sceptic. Sper sa nu se intample ca si in cazul controlorilor de tramvai.
  Am luat acum 3-4 ani ultima amenda, era 20 ron. I-am intins 50, mi-a dat rest 30, dupa care s-a uitat inspre mine asa cu un soi de compasiune si a zis: “Mai tine o suta, ca sa vezi ca-s baiat bun!”.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Nu, poza e modificata. Malul Crisului nu e atat de mizerabil, gunoaiele au fost puse acolo cu ajutorul Photoshop doar pentru a evidentia scopul campaniei: mizeriile aruncate pe strada si in locuri publice polueaza si dauneaza imaginii orasului 😀

 3. Pingback: Cu "drag", domnului viceprimar Carp! | Lilisor.net: blog personal feminin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.