Prima zi de scoala din 2009…

M-am speriat azi dimineaţă, pe la ora 9 a.m, când am văzut parcarea de pe dealul de la Olosig asediată de autoturisme. Am crezut că e ceva situaţie de urgenţă, că-i ceva accident. Nu nene, nu! A început şcoala. Şi în apropiere e Şcoala nr. 14.

Azi dimineaţă, la ora 9 şi un pic, parcarea de pe dealul din Oradea, la Olosig, arăta în felul următor:
Deal Olosig, Oradea
Masini

După câteva ore, mai exact după ora 14, parcarea e curată, nici un semn că ar fi existat atâtea maşini:
Parcare goala Olosig

Concluzii:
1. sunt foarte mulţi copii până-n 10 ani. numai prichindeii mai merg cu părinţii la şcoală, în prima zi, de unde şi multitudinea de maşini.
2. sunt foarte mulţi adolescenţi care au carnet şi au trecut de 18 ani, care încă frecventează şcoala generală 😀
3. părinţii sunt foarte bogaţi şi au minim 2 maşini pe care le-au condus până la şcoala copiilor pentru a se lăuda în faţa altor părinţi care nu au decât o singură maşină.
4. profesorii n-au făcut grevă şi s-au prezentat la festivitatea de începere a noului an şcolar.
5. toate cele de mai sus 😀

2 thoughts on “Prima zi de scoala din 2009…

  1. lore

    Mie mi se pare snobism sa duci copilul la scoala cu masina. Tocmai pentru ca incepe scoala si tre’ sa-l instruiesti sa se trezeasca la timp, sa se spele, sa manance etc, ar trebui sa-l trimiti si cu tramvaiul, ca de-aia ii cumperi abonament pe o luna (evident, e cazul copiilor mai mari).
    Pe urma, eu stiu ca scoala la care se duce un copil ar trebui sa fie cea de langa casa- asta e primul criteriu in alegerea ei, deci mi se pare deplasat ca la 8 fara cateva minute sa-ti inghesui copilul si servieta in masina, ca sa-ti faci nervi pe strada plina de masini in care se afla tot parinti si copii.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.