Revolutie pe 2 roti: azi in Timisoara, maine-n toata tara!

Am avut ocazia să particip la unul dintre cele mai interesante evenimente din ultima vreme: Revoluţie pe 2 roţi/Verde pentru biciclete, un proiect Pedalează.ro. (click pe poză pentru galeria foto!)

Verde pentru biciclete

Lanţul de biciclete a pornit de la Timco, având o lungime de cel puţin 2 km. Poliţia ne-a însoţit pe tot drumul, şoferii au fost receptivi şi nu ne-au făcut probleme prea mari.

Timişoreni de toate vârstele, de la pici de 3-4 anişori, la bătrâni, de la biciclişti amatori la sportivi, de la biciclete la ricşă sau tricicletă, pe toate le-am văzut ieri.

Finalul turului a avut loc în PiaÅ£a Operei. Nu mai e nevoie să spun ceva, urmăreÅŸte clipul de mai jos pentru a-Å£i face o idee despre cât de fain ‘o fost.

Cum spuneam mai sus, a fost unul dintre acele evenimente la care îţi face plăcere să mergi, unde simţi că nu eşti în plus şi că există o şansă pentru a schimba ceva.

Au fost peste 1500 de biciclişti, din câte am aflat de la unul dintre organizatori, deşi eu am o vagă impresie că au fost mai mulţi pentru că numerele n-au ajuns pentru toţi. Iar pe drum s-au mai alăturat alţi timişoreni pe 2 roţi. În centru un nene de vreo 40 de ani, m-a întrebat de unde poate primi şi el număr, că vrea şi el să participe. L-am sfătuit să urmeze coloana şi dus a fost omul.

M-au impresionat timişorenii cu entuziasmul lor, m-a impresionat că au venit în număr mare în ciuda vremii urâte şi a puţinelor grade arătate de termometru. Dacă e vreun oraş unde oamenii pot fi mobilizaţi într-un proiect pentru şi despre oameni, Timişoara e primul nume ce-mi vine în cap.

Mulţumim pentru o zi minunată, mulţumim pentru invitaţie şi mulţumim pentru doza de optimism ce ne-aţi oferit-o!

Later update: oricât au încercat organizatorii să mă convingă să pedalez pe o bicicletă mai de Doamne-ajută, nu mi-a fost ruşine cu micuţul Pegas, ţoacla copilăriei mele. Cu ocazia asta vreau să-i mulţumesc celui ce a condus un Hyundai roşu şi care s-a băgat brusc în faţa mea, de pe banda a doua pe prima bandă, deşi eram la doar 1 metru de el. Ah, şi mulţumiri speciale vacii cu palton maro imblănit care la Piaţa 700 s-a băgat în faţa bicicliştilor că n-avea răbdare să trecem. Mersi, vitelor!

lilisor pe bicicleta

4 thoughts on “Revolutie pe 2 roti: azi in Timisoara, maine-n toata tara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.