Salariile ar putea creste, in urmatorii X ani…

AÅŸa-mi plac ÅŸtirile astea, scrise parcă pentru proÅŸti: “Salariul minim ar putea ajunge la 1600 lei în următorii ani“.

E de bine, vom avea salariul de 1600 de lei iar un litru de ulei va costa 20 de lei. Vom da 15 lei pe un kilogram de zahăr iar pâinea o vom economisi, vom cumpăra făină de mălai cu 9 lei kilu’. Deh, ÅŸi aÅŸa au spus niÅŸte cercetători că pâinea prosteÅŸte!

Cu ce mă încălzeşte pe mine, salariatul de rând, că peste 10 ani voi avea un salariu dublu/triplu cât e acum? Mai ales dacă preţurile vor creşte în acelaşi ritm. Cât vor valora peste 10 ani cei 1.600 lei?

Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca salariul minim pe economie ar putea ajunge in urmatorii ani la 1.500 – 1.600 lei. [de aici!]
Acum salariul minim e de 600 de lei, parcă. Cât din suma asta îmi acoperă mie cheltuielile zilnice? Mâncarea? Ieşirile în oraş?
ÃŽn condiÅ£iile în care preÅ£urile au sărit cam prea mult, în ultimele 2-3 luni, salariul minim de 600 de lei abia îţi acoperă hrana zilnică ÅŸi întreÅ£inerea. De o pereche nouă de pantaloni sau o bluză nici nu poate fi vorba. Să ieÅŸi în oraÅŸ? Eventual economiseÅŸti 2 luni ca să-Å£i permiÅ£i o pizza. Dacă mai stai ÅŸi în chirie, faci economie ÅŸi la mâncare…
Exemplu: în urmă cu 2 luni cumpăram mazăre congelată cu 7 lei. Acum e 12 lei, la acelaşi magazin. Legumele cu orez erau 4 lei, acum sunt 6. În decembrie uleiul era 2,5-3 lei, acum e 5,5-6.
Again, cine mai crede declaraţiile astea? Cine mai crede în poveştile lor?

1 thought on “Salariile ar putea creste, in urmatorii X ani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.