Supa pe carne de miel

Cu siguranţă v-a mai rămas ceva carne de miel de la sărbătorile pascale. Ei bine, ca să nu “prindă” miros frigiderul, vă recomand o supă gustoasă pe carne de miel.

Ai nevoie de :

Câteva bucăţi de carne de miel (mai puţin măruntaie!), orez (sau tăiţei, cum doreşti) 1 ardei, 2-3 bucăţi de ceapă verde, 2 morcovi şi 2 rădăcini de pătrunjel, mărar, leuştean, sare şi piper.

Cum se prepară?

Carnea de miel se fierbe în 2 ape. Îşi mai pierde din grăsime în felul acesta. Nu de alta, dar grăsimea de miel nu e tolerată de oricine.

Eu prefer ca supa să conţină legumele, chiar dacă prin Bihor am observat că supa se strecoară de toate cele. De mică am fost învăţată ca supa să aibă de toate în ea, să nu fie doar apă colorată. Aşa că morcovii i-am tăiat în rondele, ceapa în bucăţele mici, ardeiul la fel iar pătrunjelul rădăcină l-am tăiat mai mare, să-l poată alege bruta mică din supă :D. Nu uita de sare şi piper, cum am păţit eu!

Le-am lăsat la fiert cam 35 de minute.  De la legumele astea supa deja are altă culoare. Când s-a fiert carnea, se scoate din oală şi se adaugă orez (tăiţei). Sau dacă vrei, poţi să laşi carnea în oală. Noi nu o mâncăm dacă e doar fiartă!

Se mai lasă la fiert, se potriveşte de sare şi piper şi dupa 10 minute se adaugă frunzele de leuştean şi mărar, tăiate mărunt.

LeuÅŸteanul “scapă” supa de mirosul cărnii de miel, un miros deloc plăcut. La final eu am mai adăugat o jumătate de ardei iute murat. A ieÅŸit o supă savuroasă ÅŸi puÅ£in picantă.

Şi o poză cu produsul final, că mi-a fost prea lene să fotografiez tot procesul:

supa din carne de miel

Poftă mare!

3 thoughts on “Supa pe carne de miel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.