Uuu, what does this button do?

Ce face o femeie când descoperă butoanele albastre de pe tastatura laptopului? Normal, le apasă. Folosind tasta FN, fireşte!

Aşa se face că azi laptopul mi-a intrat de 4 ori în hibernare (pentru că văzând că nu se întâmplă nimic, am apăsat de 4 ori butonul) şi odată în stand by, am închis monitorul şi mă rugam să apăs pe tasta corectă pentru a-l “redeschide”. Pentru că, nu-i aşa, dacă până acum reuşit să ignor cu succes butoanele albastre, azi mi-a venit mie să le apăs. Am fost cuprinsă de un fel de “febra Dee-Dee”.

Acum ştiu că FN + F12 înseamnă Hibernare, FN + F7 înseamnă “Monitor turn off/on” şi FN+F4 ieşire din Stand By. (le-am notat aici, în caz că mă apucă iarăşi febra apăsatului pe butoane, să ştiu ce fac!)

Ah, am mai descoperit ceva: am bec deasupra monitorului. FN si PgUp.

Morala: uneori e bine să întrebi înainte de a face prostii! Sper să vă fie şi vouă învăţătură de minte. Adică, nu faceţi ca blonda din mine!

Tu îţi cunoşti tastatura?

p.s: a se observa că am ştiut la ce se foloseşte tasta FN, da? 😀

5 thoughts on “Uuu, what does this button do?

 1. ghita

  lool … pai tastatura de lucru nu mi-o cunosc inca .. am WINGOZZ in ungureshte , mail-uri in ungureshte , tastatura …off course cum altfel decat in ungureshte…

  Reply
  1. lilisor Post author

   mai, tastatura mea cred ca e in engleza. naiba stie, nu-s curioasa. nici azi nu trebuia sa fiu curioasa in legatura cu butoanele albastre… dar deh, unde nu-i cap, vai de curu’ meu!

 2. iatcu

  Iti vind un pont. E mai tare decit asta cu FN-ul si tastele albastre.
  Intra in START/Run/formatc:
  si o sa ai o surpriza iremediabila.

  (E o gluma. Sa nu faci asta cu calcularetul tau si doar cu cel al prietenhului. Iti garantez, vei avea o seara fuoarte linistita)

  Reply
  1. lilisor Post author

   Iatcule: asta a fost primul lucru ce l-am invatat de la Bruta mica dupa ce mi-am luat laptop. A fost ceva de genul “don’t ever do that, or you’ll be sorry!” 😀

 3. Anca

  mda…am cumparat unu-i prieten o tastatura (drept cadou). El este gamer, ii disperat dupa CS 1.6, si surpriza in loc de tasta CTRL in colt este FN (rolling eyes), m-a exasperat nu stiam ce face, am intrebat toata lumea care credeam ca ar stii raspunsul. Vreau sa schimb tasta FN cu CTRL, am incercat diferite metode(nu este de nici un folos tasta Fn) PLS HELP dak stie cineva :-<

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.