When blogs fail!

De vreo câteva zile observ marea vânzoleală pe Digg, Mixx, Propeller and other social networks în legătură cu un video în care naratorul povesteşte despre folosirea pisicuţelor la pescuitul de rechini.

Evident, curioasă fiind, am intrat pe situl prezentat la final şi nu mi-a spus nimic. Ba chiar m-a făcut să cred că e un alt spam site. E plin de linkuri şi nici o informaţie relevantă, aşa cum fac spammerii de dincolo!

Tot curiozitatea m-a făcut să caut pe Google mai multe despre subiect. Ce să vezi?! Nici măcar un portal de ştiri internaţional nu a precizat de acest subiect, lucru care m-a făcut să cred că tot clipul e o prostie, o farsă menită a atrage trafic pe situl ăla de rahat.

Dacă marile televiziuni, ziare şi situri de ştiri nu precizează nimic, nu au publicat aşa ceva, înseamnă că e puţin probabil ca subiectul să fie credibil. Pentru că dincolo jurnalismul se face la alt nivel!

ÃŽn schimb vuie blogosfera “englezească” de preluări ale videoului publicat iniÅ£ial pe LiveLeak. Un video jenant, stupid ÅŸi deloc lămuritor aÅŸa cum susÅ£ine autorul.

Recent PETA a emis un comunicat de presă prin care cere companiilor ÅŸi oamenilor să susÅ£ină campania în care peÅŸtii sunt redenumiÅ£i sub forma “pisicuÅ£e de mare”, în ideea că nimeni nu vrea să mănânce pisici. ÃŽn felul acesta PETA urmăreÅŸte reducerea pescuitului în apele Australiene iar cererea de peÅŸte să scadă considerabil.

Videoul de care ziceam mai sus a apărut pe net la câteva zile după comunicatul PETA.

Sunt curioasă câţi “jurnaliÅŸti” din România vor lua pe bune videoul. Până acum am văzut în Libertatea. Hai să vă văd!

ÃŽn caz că nu mă credeÅ£i pe cuvânt, aruncaÅ£i o ocheadă aci! Greu e dom’le să gândeÅŸti uneori!

13 thoughts on “When blogs fail!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.