Ziua ninge, noaptea ninge, dimineata ninge iara!

Azi la amiază ce s-a mai oprit ninsoarea, că de 3 zile n-am văzut soarele de norii gri.

Toată lumea s-a plâns pe diferite forumuri că autorităţile nu fac faţă vremii, că nu deszăpezesc, că nu se ocupă de drumuri, de şoferi etc. Cel mai probabil vehiculele care au ieşit pe teren nu mai fac faţă ninsorii iar cealaltă n-are chef să iasă pe teren, cine stie?! Însă nu despre asta voiam să vorbim.

M-am tot uitat la maşinile parcate în spatele blocului. Din când în când şoferii ieşeau să-şi cureţe maşina de zăpadă şi să o mute în alt loc. Cum se depunea un strat de nea, cum ieşeau şoferii să-şi mute maşina. Şi tot aşa.

Se tot chinuiau să arunce omătul de pe maşină, făceau adevărate acrobaţii să nu alunece în parcare dar nici unul nu s-a gândit să arunce zăpada în faţa maşinii, unde e parcul. Sau să cureţe în jurul maşinii sale. Nu, toti o mutau în locul de unde tocmai ieşise vecinul care şi-o mutase în locul unde stătuse un taxi cât îşi aşteptase un client.

Să facă cineva o alee improvizată ca să nu-Å£i rupi gâtul? Nici vorbă de aÅŸa ceva. ToÅ£i aÅŸteaptă să vină primăria să le rezolve problema. “Pentru ce îi plătesc pe ăia de la RER? Să vină să muncească, mama lor de nesimÅ£iti”. Asta gândesc majoritatea oamenilor în astfel de situaÅ£ii.

Ei nu se gândesc că poate nici oamenii ăia care se ocupă cu deszăpezirea nu mai fac faţă, având în vedere suprafaţa pe care se întinde Oradea. Nu nene, tu trebuie să vii să-mi faci! De ce să fac eu ceva? De ce să-mi mişc fundul din fotoliu?

Mda, las-o bă că merge şi-aşa!

Am plecat de la fereastră ÅŸi m-am băgat sub plăpumică la căldură. Bruta mică mă informează că iarăşi ninge. ÃŽnseamnă că peste o oră pot să “admir” iarăşi vecinii cum îşi mută maÅŸinile dintr-un loc în altul, ca la ÅŸah.

3 thoughts on “Ziua ninge, noaptea ninge, dimineata ninge iara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.