Ziua ninge, noaptea ninge, dimineata ninge iara!

Azi la amiază ce s-a mai oprit ninsoarea, că de 3 zile n-am văzut soarele de norii gri.

Toată lumea s-a plâns pe diferite forumuri că autorităţile nu fac faţă vremii, că nu deszăpezesc, că nu se ocupă de drumuri, de şoferi etc. Cel mai probabil vehiculele care au ieşit pe teren nu mai fac faţă ninsorii iar cealaltă n-are chef să iasă pe teren, cine stie?! Însă nu despre asta voiam să vorbim.

M-am tot uitat la maşinile parcate în spatele blocului. Din când în când şoferii ieşeau să-şi cureţe maşina de zăpadă şi să o mute în alt loc. Cum se depunea un strat de nea, cum ieşeau şoferii să-şi mute maşina. Şi tot aşa.

Se tot chinuiau să arunce omătul de pe maşină, făceau adevărate acrobaţii să nu alunece în parcare dar nici unul nu s-a gândit să arunce zăpada în faţa maşinii, unde e parcul. Sau să cureţe în jurul maşinii sale. Nu, toti o mutau în locul de unde tocmai ieşise vecinul care şi-o mutase în locul unde stătuse un taxi cât îşi aşteptase un client.

Să facă cineva o alee improvizată ca să nu-ţi rupi gâtul? Nici vorbă de aşa ceva. Toţi aşteaptă să vină primăria să le rezolve problema. “Pentru ce îi plătesc pe ăia de la RER? Să vină să muncească, mama lor de nesimţiti”. Asta gândesc majoritatea oamenilor în astfel de situaţii.

Ei nu se gândesc că poate nici oamenii ăia care se ocupă cu deszăpezirea nu mai fac faţă, având în vedere suprafaţa pe care se întinde Oradea. Nu nene, tu trebuie să vii să-mi faci! De ce să fac eu ceva? De ce să-mi mişc fundul din fotoliu?

Mda, las-o bă că merge şi-aşa!

Am plecat de la fereastră şi m-am băgat sub plăpumică la căldură. Bruta mică mă informează că iarăşi ninge. Înseamnă că peste o oră pot să “admir” iarăşi vecinii cum îşi mută maşinile dintr-un loc în altul, ca la şah.

3 thoughts on “Ziua ninge, noaptea ninge, dimineata ninge iara!

  1. paradox

    Din cate stiu eu, fiecare proprietar de imobil trebuie sa isi asigure curatenia din fata usii: trotuar maturat, borduri varuite, sant sapat (daca e cazul) etc. Primaria nu se ocupa de fata blocului fiecaruia.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.