AC/DC – Cele Doua Fete ale Gloriei, biografia completa

La ultima editie Schimb de Carti Oradea, Cipri ne-a adus cateva exemplare din Biografia Completa AC/DC, carte lansata de Editura Aquila’93 din Oradea.

Daca esti fan AC/DC, trebuie sa ai cartea asta. Cuprinde atat de multe informatii despre membrii formatiei, despre ce le-a influentat muzica, despre evenimentele ce le-au marcat drumul spre succes, incat uneori ajungi sa te pierzi in lumea fantastica a rock-ului.

Mi-a placut capitolul “Stiati ca?” unde am aflat ca formatia a fost data in judecata de Norman si Marilyn White pentru ca in melodia “Dirty Deeds Done Dirt Cheap” era mentionat numarul de telefon al celor doi. De fapt, explicatia numarului e simpla: sunt dimensiunile ideale ale unei fete, mai exact ale fetei ideale pentru Angus Young, unul dintre membrii fondatori ai AC/DC. Numerele erau 36-24-36, adica 90/60/90 pentru noi. 🙂

De asemenea, pentru unele grupuri din cadrul Bisericii Crestine semnul “/” din numele formatiei inseamna “S” de la “Satana” :)))

Angus, renumit pentru uniformele scolare in care canta in concerte, si-a aratat prima data fundul pe scena in timpul ultimului concert din Australia, inainte de a pleca in Anglia. Unul dintre membrii formatiei a spus “Fa ceva sa nu se plictiseasca publicul” iar Angus s-a conformat 😀 Asta nu e singura nazdravanie savarsita de Angus pe scena. Obisnuia chiar sa provoace la bataie indivizi din public. Avand in vedere dimensiunile lui Angus, va dati seama care era rezultatul 😀

Initial Malcom si Angus, cei doi frati Young, au vrut sa-si numeasca formatia “Third World War”.

Ma rog, v-am oferit destule motive sa cautati si sa cititi cartea. Cred ca unul dintre mesajele biografiei e faptul ca fara talent si munca asidua (si multe ore in care exersezi la chitara in subsolul parintilor!) nu ai cum sa ajungi printre cei mai buni.

5 thoughts on “AC/DC – Cele Doua Fete ale Gloriei, biografia completa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.