Ce faci daca esti alergic la medicamente?

Să spunem că ești alergic la un medicament folosit în ameliorarea și tratarea multor afecțiuni. Să alegem aspirină. Bun. Și, Doamne feri, ajungi într-o situație în care nu poți comunica nimănui că ești alergic. Ai un accident, ești inconștient. Rudele nu pot da de tine, nimeni din jur nu-ți cunoaște problemele medicale.

Cum le comunici medicilor și asistentelor care vin la fața locului, să te salveze, că tu ești alergic la un medicament? Bine, exemplul cu aspirina e aiurea, nu cred că e primul medicament administrat în caz de accident. Dar se poate întâmpla foarte bine să ai alergie la acel preparat ce este administrat în cazuri de urgență.

Eu sunt alergică la câteva substanțe. Adică, pot da foarte repede ortu’ popii dacă îmi sunt administrate respectivele medicamente. De aceea m-am gândit să țin în portofel un bilețel în care precizez de la ce pot sucomba.

Având în vedere că doctoriței de familie trebuie mereu să-i aduc aminte că sunt alergică la medicamentele respective, chiar dacă are fișa mea medicală în față, pe care e scris mare, cu roșu, că-s alergică, mă întreb dacă are rost să port bilețelul respectiv cu mine…

Tu ce faci dacă ești alergic la medicamente?

5 thoughts on “Ce faci daca esti alergic la medicamente?

 1. Radu-Mihai

  Din cate stiu nu-s alergic la nici un medicament; dar cred ca si asa o sa-mi fac un card electronic, de sanatate – ICMed.

  Reply
 2. Falcuta

  Eu a trebuit sa ii atrag atentia medicului ca medicamentul pe care mi l-a prescris s-ar putea sa fie mortal, pentru ca avea penicilina in compozitie. Eu stiam ca e de datoria doctorului sa te intrebe la ce esti alergic. Noroc ca imi place mie sa citesc prospectul.

  Reply
  1. Mihai

   si bine ai facut…ca altfel nu mai citeam comentariul asta acum…Au si doctorii astia o rupere de [….] in ei de te doare mintea.

 3. Margeluta

  Mama mea este alergica la foarte multe medicamente…si a intrat in coma chiar din vina doctorilor, care stiau ca e alergica si tot i-au administrat piafen…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.