Ce ne facem cu gunoaiele din fata blocurilor?

Nu ştiu câţi dintre voi aţi avut curiozitatea să aruncaţi o privire în faţa multor grădini dintre blocuri. Ştiţi la ce mă refer: la bucata aceea de pământ de sub ferestrele şi balcoanele multor orădeni. Ei bine, în multe locuri din Oradea, mai ales pe str. Transilvaniei şi pe Moldovei, spaţiul acela “verde” din faţa blocului e plin de gunoaie.

Chiştoace de ţigări, ambalaje de ciocolată, pet-uri, pungi, prezervative (odată am găsit unul pe prevazul de la geamul nostru, aruncat de vecini 😀) şi alte cele. În unele locuri nici iarba nu mai creşte de atâtea chiştoace. Desigur, sunt şi grădini îngrijite (pe bd. Dacia, spre ex. e o grădiniţă cu multe flori, oamenii au grijă să protejeze trandafirii de îngheţ etc) dar cele cu gunoaie predomină, din păcate.

Ce e de făcut cu gunoaiele astea? Chiar nu vă oripilaţi când le vedeţi? Vă place să staţi la fereastră şi să vedeţi grădina cu mizerii? Sincer, vă place? Mie nu!

Primăria, ce e de făcut în cazurile astea? Eu nu arunc restul menajer pe fereastră, dar vecini de-ai mei o fac. Sincer, aş fi proastă să-mi rup plasa anti ţânţari pentru un ambalaj de ciocolată, când coşul de gunoi e sub chiuvetă, în bucătărie. Adică la 3  metri de biroul meu.

Se ocupă RER de curăţenia acelor spaţii?

1 thought on “Ce ne facem cu gunoaiele din fata blocurilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.