Ce ne facem cu gunoaiele din fata blocurilor?

Nu ÅŸtiu câţi dintre voi aÅ£i avut curiozitatea să aruncaÅ£i o privire în faÅ£a multor grădini dintre blocuri. ÅžtiÅ£i la ce mă refer: la bucata aceea de pământ de sub ferestrele ÅŸi balcoanele multor orădeni. Ei bine, în multe locuri din Oradea, mai ales pe str. Transilvaniei ÅŸi pe Moldovei, spaÅ£iul acela “verde” din faÅ£a blocului e plin de gunoaie.

ChiÅŸtoace de Å£igări, ambalaje de ciocolată, pet-uri, pungi, prezervative (odată am găsit unul pe prevazul de la geamul nostru, aruncat de vecini 😀) ÅŸi alte cele. ÃŽn unele locuri nici iarba nu mai creÅŸte de atâtea chiÅŸtoace. Desigur, sunt ÅŸi grădini îngrijite (pe bd. Dacia, spre ex. e o grădiniţă cu multe flori, oamenii au grijă să protejeze trandafirii de îngheÅ£ etc) dar cele cu gunoaie predomină, din păcate.

Ce e de făcut cu gunoaiele astea? Chiar nu vă oripilaţi când le vedeţi? Vă place să staţi la fereastră şi să vedeţi grădina cu mizerii? Sincer, vă place? Mie nu!

Primăria, ce e de făcut în cazurile astea? Eu nu arunc restul menajer pe fereastră, dar vecini de-ai mei o fac. Sincer, aş fi proastă să-mi rup plasa anti ţânţari pentru un ambalaj de ciocolată, când coşul de gunoi e sub chiuvetă, în bucătărie. Adică la 3  metri de biroul meu.

Se ocupă RER de curăţenia acelor spaţii?

1 thought on “Ce ne facem cu gunoaiele din fata blocurilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.