Ciuperci pane umplute cu brânză de burduf

Aşa-i că ţi-era dor să salivezi oleacă pe tastatură la serviciu?! Eh, tocmai d-aia îţi arăt acum poze cu un fel de mâncare la care o să tot visezi până ajungi acasă. Aşa-m făcut eu ieri, când mi-am cumpărat revista Bucătăria Pentru Toţi. ciuperci umplute pane

După ce-am văzut reţeta dis-de-dimineaţă, toată ziua tot la asta mi-a fost gândul (d-aia am şi întârziat cu un raport, numai la tabele nu mi-a stat mintea). Ce-i drept, am modificat-o puţin după preferinţele noastre. Nu prea-mi place mărarul, aşa că l-am înlocuit cu busuioc.

Bun. Pentru reţeta asta ai nevoie de un kg de ciuperci micuţe, cam 200 de gr de brânză de burduf, vreo 50 de gr de caşcaval, un ou, piper şi busuioc. Cantităţile sunt aproximative, ciupercile mele au fost chiar micuţe. Brânza de burduf fiind sărată, amestecul nu mai are nevoie de sare.

ciuperci pane umplute cu branza de burduf

Se face o pastă din brânza de burduf, caşcavalul dat prin răzătoarea mică, piper roşu (de când l-am descoperit, numai d-ăsta folosesc, dar merge şi cel negru), oul şi la final busuiocul tăiat mărunt. Ciupercile fără picioruşe intră în plan acum şi stau cuminţi până sunt umplute apoi unite în perechi, trecute printr-o scobitoare. Înainte de a intra în saună (prăjit) ciupercuţele noastre se dau prin făină, alt ou şi pesmet.

Se lasă la rumenit în mult ulei fierbinte, se scot neapărat pe şerveţele pentru a se scurge surplusul de ulei şi se servesc rapid.

Poftă mare!

7 thoughts on “Ciuperci pane umplute cu brânză de burduf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.