Cum omori un gândac?

Într-o seară fierbinte de vară m-a întreabat o prietenă veche de ce scriu pe blog. Şi n-am ştiut ce să-i răspund.

Că vorbesc mult nu-i un secret. Nu-i un secret nici că, uneori, în loc să tac, spun prostii pentru că tăcerea e greu de suportat, iar viaÈ›a-i grea È™i fără tăcerea cu suspans. Dar la întrebarea “De ce scrii pe blog?” n-am ÅŸtiut ce să răspund.

Nu scriu pe blog pentru bani, bărbaţi, droguri sau pentru că vreau să par deşteaptă (deşi io sunt, aşa mi-au spus toți doctorii).

Eventual o fac pentru că ego, pentru că egoismul nu mă lasă să scriu despre tragediile din România, ci numai despre mine ÅŸi despre viaÅ£a mea extrem de palpitantă. 😀

Cum adică frica de şoareci sau paranoia şoricească nu-i ceva palpitant? Cine a mai pomenit om căruia să nu-i fie frică de şoareci şi gândaci?!

Gândacul din baie, o dramă în 2 acte!

Aseară am găsit un gândac în chiuvetă. Arăta cam subnutrit, părea dezorientat, însă io ştiu că asta era doar imaginea pe care o proiecta.

Că, de fapt, gândacul ăsta era un spion KGB ce încerca să se infiltreze în baia noastră. Ce motiv are un spion KGB să se infiltreze în baia unor români? Poate încerca să fure secretul aparatului Catus Felinus, minunata invenție care ajută orice om să obțină un abdomen plat, fără efort și în doar 14 zile! Ori poate căuta rețeta bine păzită a mămăligii cu ou și brânză de burduf. Doar știm cât de gustoasă e o asemenea gustare după o noapte în compania pălincii (mă rog, vodkă pentru ruși).

Dar să revenim la chestiunea gândacului din baie.

Cum am distrus gândacul? Actul I:

Inițial voiam să-i citesc programul PSD de guvernare, dar mi-era teamă că pentru un gândac ar fi fost echivalentul citirii Bibliei pentru un habotnic.

Actul II:

Apoi am încercat să-l anihilez cu Cif ÅŸi Vanish lichid, dar … după 10 minute s-a ridicat È™i m-a înjurat. Și-a îndreptat antenele spre mine pentru a-mi transmite înjurăturile în mod telepatic. A decis să-È™i ia soarta în propriile-i tentacule È™i s-a sinucis în toaletă.

Gândac inteligent! Şi eu, dacă aş fi fost un gândac, m-aş fi sinucis decât să mă las torturat cu Domestos, săpun lichid sau, Doamne Feri, Cilit Bang!

După o săptămână şi jumătate de concediu presărat cu mult somn, câteva cărţi bune (Tehnici de Manipulare de Bogdan Ficeac e o carte foarte interesantă!) 2 sezoane de House, câteva filme vechi şi nici nu mai ştiu câte pahare cu vin roşu demisec, am mintea atât de odihnită că mi-e lene să dorm.

Tu cum omori gândacii?

*foto

15 thoughts on “Cum omori un gândac?

 • Io de obicei îi muÅŸc de cap, ÅŸi-i las să moară de foame! Cu rădăştile e mai greu un pic (a se citi “riscant”)…

  • Uf, ce barbar! Mă bucur că gândăcelul nostru a avut norocul să mă întâlnească ÅŸi a avut ocazia de a muri într-un mod onorabil! 😀

 • n-am imaginatie acuma la omorat chestii minuscule, dar sunt o gramada de variante, care mai de care mai ingenioase si crude. acuma ca-l ai pe constiinta tre sa-ti faci ceva insectar.

  revin la ideea mea ca toti pestii is sinucigasi, sar singuri in carlig si-n plase. deci si vegetarienii ar trebui sa manance peste. cred. nu?

  • Auzi la el, „chestii minuscule”. Gândacul e o chestie minusculă? ÃŽndrăzneÅŸti să-i reduci întreaga existenţă la nimic?! A murit degeaba în cazul ăsta. Io d-aia i-am dedicat câteva rânduri, să amintesc de actul de vitejie de care a dat dovadă aruncându-se, de bună voie ÅŸi nesilit de mine, în toaletă. Ce-i drept, am tras apa după el, ca să-i fie alunecarea mai uÅŸoară în hăul canalizării.

   La treaba cu vegetarienii nu mă bag, poate şi eu par vegetariană la cât am vegetat zilele astea :))

 • :)) eu nu ii omor, decat in situatii.. extreme sau eventual daca sunt gandaci din aia de bucatarie [dar nu am mai vazut din astia de multicel]. in general ii prind intr-un pahar de plastic de unica folosinta si ii arunc afara.

  • Aaaa, nici eu nu omor gândaci sau păianjeni. Eu omor doar ţânÅ£arii. E un război personal ÅŸi crunt!
   Pentru gândaci şi păianjeni îl am pe Laurenţiu. Când e prea ocupat cu Starcraft 2, aplic planul B: îi hrănesc cu Domestos şi alte produse de curăţat. :))

 • Da; ShanLian, facuti in China, ii lipeste foarte bine! 🙂 Da` sa stii ca e vorba si de precizia celui care executa miscarea. 😛

 • Io ”omor” gindacu tiriindu-l cu 80 la ora, la 3000 de turatii, prin gropile autostrazilor. Il hranesc cu produse petroliere, ulei, benzina. Uit sa-l spal sau sa-i schimb incaltarile iarna. Uneori ii mai si flatulez cu nesimtire interioru.
  Se stie ca agresiunile, recte otravurile, cresc rezistenta ginganiilor, avind o putere de adaptare fantastica.
  De asta VW Beetle-u e nemuritor.

 • dau cu ce apuc: papucul de obicei. dc e in baie il urmaresc cu dusu pana ajunge pe scurgere…oooppsss
  din pacate mai vad chestiutze maro (gandacei din aia de bucatarie) cadou de la vecini… si Raidu e bun…muuuaahhhaaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.