De ce sicilienii urăsc violatorii şi pedofilii?

În cartea „Confesiunile unui cap al Mafiei” de Philip Carlo e un pasaj interesant despre motivul principal pentru care sicilienii (în special membrii Cosa Nostra) urăsc bărbaţii care violează femei şi copii.
Sicilia e cea mai mare insulă autonomă ce aparţine Italiei (e chiar vârful „cizmei”). E bogată în roade specifice oricărei zone de pe malul Mării Mediterane, fiind amplasată strategic pentru a permite controlul vaselor din şi spre Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

siciliafoto

Şi ce făceau cotropitorii când ajungeau pe bogata insulă italiană? Violau siciliencele sau le foloseau în traficul de carne vie. Italienii sunt catolici, aşa că de multe ori femeile şi fetele violate rămâneau însărcinate însă din pricina religiei, nu puteau avorta bastarzii. Evident că bărbaţii sicilieni au devenit din ce în ce mai frustraţi, mai ales că insula era mereu cotropită de câte vreun popor: ba africanii, ba vikingii (de unde ochii albaştri şi părul blond al sicilienilor), ba turcii etc.

Aşa că prin 1282 bărbaţii sicilieni s-au revoltat! În 30 martie au atacat peste 10.000 de soldaţi francezi, în miezul nopţii. Au ucis tot ce au prins în cale, francezii sfârşind cu organele genitale tăiate şi îndesate în gură. Evenimentul a rămas cunoscut sub numele de Noaptea Luceferilor Sicilieni. Iar vestea cruzimii sicilienilor a mers atât de departe încât insula nu a mai fost atacată până în 1943, odată cu invazia Aliaţilor.

Membrii Cosa Nostra din închisori aveau grijă să lichideze orice violator sau pedofil din puşcărie. Nu de alta, dar mafioţii erau cei mai mari familişti iar un violator ar fi putut oricând să le dezonoreze femeile din familie.

4 thoughts on “De ce sicilienii urăsc violatorii şi pedofilii?

  1. lilisor Post author

    E chiar foarte faina cartea 🙂 Citesc în fiecare zi din ea când îmi beau ceaiul de dimineaţă. Sper să o termin până la următoarea ediţie Schimb de Cărţi. Care, apropo, va fi în 19 iunie. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.