Ghiveci de legume cu mămăligă şi smântână

În ultimele 2 săptămâni cred că am gătit de 3 ori în total. Nu de lene ci de oboseală, muncă multă şi ieşiri în oraş. Aşa că profitând de sfârşitul de săptămână, am recuperat treburile casnice, inclusiv gătitul. Mi-am adus aminte de mâncărurile din copilărie, arome pe care nu le voi uita vreodată şi pe care uneori le regăsesc în bucătăriile gospodinelor cu experienţă.

Ghiveci de legume cu mamaliga

Ghiveciul de legume era aproape la ordinea zilei la masă în fiecare vară, cam aşa cum la maghiari e supa de cireşe sau supa de diverse alte fructe (supă care mi-a stârnit curiozitatea). E rapid de preparat, e delicios şi săţios. Desigur, nu ţine prea mult de foame, dar e bun! Iar dacă faci o combinaţie cu mămăligă şi smântână, sigur că mâncarea asta va avea o altă consistenţă.

Cum se prepară? Ceapa roşie, ceapa albă, ardeiul kapia şi ardeiul gras se taie în bucăţele şi se pun la călit cu o lingură de ulei. După ce s-au călit bine, adaugi roşiile tăiate cubuleţe şi, eventual, decojite. Se sărează, se piperează, poţi adăuga şi puţin busuioc dacă-ţi place. La final de tot, după ce roşiile s-au topit, se bat 2 ouă şi se aruncă în oală peste amestec. Ghiveciul de legume se serveşte cu mămăligă şi smântână acră.

Nu-i prea complicat, aşa-i? Poftă mare să ai 🙂

4 thoughts on “Ghiveci de legume cu mămăligă şi smântână

  1. Pingback: Tweets that mention Ghiveci de legume cu mămăligă şi smântână | Lilisor.net: blog personal feminin -- Topsy.com

  2. Pingback: avemblog.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.