Imnul golanilor

Vine decembrie, adică luna când ne aducem aminte de revoluţia din 1989. Televiziunile vor difuza o mulţime de reportaje şi de talk show-uri cu diverse personalități publice. Politicienii vor face promisiuni după promisiuni că vinovaţii vor plăti pentru crimele din decembrie ’89 şi vor scoate la înaintare un ţap ispăşitor, aşa cum se întâmplă aproape în fiecare an. Acel ţap ispăşitor va dispărea de pe micile ecrane după câteva săptămâni şi uite cum se face jurnalism de clasă în România.

Iar politica? Cine poate garanta că după evenimentele din 1989 şi după perioada de tranziţie (numai de tranziţie se vorbea în anii ’90), România a ajuns la democraţie?

Ce democraţie e asta unde o lege care previne înmulţirea câinilor maidanezi e blocată de câţiva ani în Parlament? Ce democraţie e aia unde deputaţii şi senatorii dorm în plen, iar legile importante sunt votate cu 20 de oameni? E democraţie doar pentru câini, căţeii sunt prea mici şi preocupaţi de manele şi schimb de mame pentru a observa pseudo-democraţia.

Nu ştiu câţi dintre voi (mai) aveţi acasă magnetofoane și benzile cu muzică veche românească. Am crescut ascultând la magnetofon Valeriu Sterian şi Pheonix, Lepa Brena şi Lambada.

În amintirea vremurilor de demult, îţi propun Imnul Golanilor. Pentru că e de sezon…

1 thought on “Imnul golanilor

  1. Puiu

    Bună, am simțul umorului, sunt bărbos și am 7 pisici! Nu, neapărat, în această ordine!
    De fapt, opt! Coduță, un uriaș de marmeladă, vine la masă, în fiecare zi!
    Când întârzie, sunt îngrijorat!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.