NU MAI PARCATI PE TROTUARE!!!

De  vreo câteva săptămâni încoace, în fiecare dimineață trebuie să ocolesc mașinile care sunt parcate pe trotuar. Și le ocolesc pe șosea, evident! Asta se întâmplă pe str. Transilvaniei și pe str. Moldovei.

Pe Transilvaniei, aproape de pizzeria Capriciosa, sunt 2 nesimțiți care parchează de-a latul trotuarului. Nici şoferii care vor să intre pe străduță nu văd pietonii, dar nici măcar pietonii nu văd mașinile. Și uite așa, dimineața, când abia reușesc să mă dezmeticesc din somn, mă strecor pe șosea pentru a ocoli mașina leneşului!

Pe Moldovei problema e veche. Trotuarul de lângă școală se termină cu o porțiune mâloasă. Dacă ar amenaja-o pentru parcare, pun pariu că nu s-ar mai băga nesimțiții până-n gardul școlii! Ca să nu mai spun de puturoșii care parchează până-n scările de la 3G-ul de pe Moldovei. Cel puțin de 2 ori pe săptămână mi-e dat să urc pe rampă și să mă feresc de clienții care ies din magazin, pentru că un nesimțit a parcat exact până-n ușa supermarketului!

Având în vedere situaÅ£ia, m-am împrietenit cu bătrânei cărora le cedez prioritatea când ne înghesuim pe trotuar, printre maÅŸinile parcate aiurea. Când mă grăbesc la serviciu, îmi cedează ei prioritate. Măcar noi să fim civilizaÅ£i 🙂

Nu înțeleg şoferii care ar parca în uşa scării blocului! Pentru că dacă ei parchează pe trotuar, eu trebuie să ocolesc pe șosea. Și apoi va veni un şofer care nu va avea vizibilitate, din cauza maşinii parcate aiurea, și mă va accidenta. Eu sunt de vină, pentru că am fost pe carosabil, nu cel care a blocat trotuarul! Și apoi tot voi vă plângeți că vă sar pietonii în fața mașinii! Învață să parchezi în așa fel încât să nu blochezi trotuarele!

Nu-mi pasă de scuza eternă cu locurile de parcare! Nu e nevoie să lași mașina în fața blocului! Poți merge și 10 metri, puţină mişcare nu strică! Dar nu mai bloca accesul pietonilor la porțiunea aia de drum. Atât vreau: trotuarul liber, să pot circula în siguranţă.

Știu că nu e frumos din partea mea să defulez în halul ăsta pe blog dar am nevoie să-mi descarc cumva sufletul. Și decât să lipesc afise cu aracet pe parbrizele maÈ™inilor care blochează circulaÈ›ia, mai bine scriu pe blog. Ca orice blogger frustrat, nu?! 😛

foto: Ben Heine

10 thoughts on “NU MAI PARCATI PE TROTUARE!!!

 • Nu esti singura frustata din cauza asta, dar nu ai ce le face. Din lipsa de locuri, se intampla toate astea, DAR sunt altii care parcheaza ca niste nesimtiti, genul aceluia care parcheaza de-a latul trotuarului. Aia chiar isi merita soarta mai putin cu gand bun.

  • Eu nu am ce le face dar Primaria poate lua masuri! Azi dimineata cativa muncitori au inceput sa puna stalpi pentru a delimita trotuarele de pe Transilvaniei. Pesemne cineva, acolo sus, vrea sa circul in siguranta pe trotuar 😀
   Mai ramane sa amenajeze spatiul malos de pe langa scoala de pe Moldovei si uite asa apar noi locuri de parcare.

 • Justificata refularea ta. Nu inteleg cu mama dracului si pe platoul de langa tunel deja efectiv nu mai poti trece ca un retard cu ceva gip si-l pune fix in mijloc deja de cateva zile bune. Acus 15 ani cand acolo bateam io mingea nu era nici urma de masina pe acolo. Defapt cred ca nici acus 4 ani nu era nici una acum sunt cu zecile.

  Eu am masina si incerc sa ii intelg dar nu suport toti retarzii care isi tin 3 masini la bloc.De la ei porneste totul iti pot garanta asta.Eu si inca 3 persoane avem 1 singura masina.In rest toti au minim 2, iar 2 familii au si 3 (multe de firma).Blocul e de 10 etaje deci iti dai seama ce autohauss e.

  Tot se lauda primaru in sus si in jos ca implementeaza sistemul cu locuri de parcare garantate cu plata dar vad ca doar beleste p!@# ca si restu’ si nu face nimic.Gargara si vrajeala.As always.

 • Degeaba scrii pe blog; cati dintre soferii care parcheaza aiurea crezi ca-ti citesc blogul? Nici unul! Daca nu vrei sa fii nesimtita si sa le lipesti cu aracet biletele “de amor” macar lasa-le un mesaj printat. Uite un exemplu care poate da roade; desi nu cred, merita incercat. “Parchez ca un/o NESIMÅ¢IT/Ä‚!”

  • O da! Si mintile iluminate din Primarie n-au alta treaba numai sa-ti citeasca blogul si sa-ti rezolve problemele. 😛 No offence! 🙂

 • Daca pe str. Transilvaniei È™i pe str. Moldovei e asa cum ai scris, sa vezi pe strazile Bucurestiului cum este. O sa spui ca-s in afara subiectului, care se referea la trotuare. Asa e. In Bucuresti haosul e pe sosele, pe trotuare troneaza rahateii (de ciine si nu numai)

  • Din fericire, in Oradea nu prea troneaza rahateii de caine pe trotuare. Poate o fi si din cauza ca sunt vreo 4 parcuri pentru caini. Sau poate nu circul eu pe trotuarele cu rahati, nu stiu.
   Am vazut cum se circula in Bucuresti. A fost singurul mit despre capitala care mi-a fost confirmat 🙂

 • Urcate cu picioarele pe capota si sari nitel … ca daca si le gasesc sifonate iti zic eu ca nu mai parcheaza acolo … plus ca politia nu e interesata sa faca ceva … dar pe cei care parcheaza in parcari amenajate ii amendeaza daca nu platesc taxa de parcare asa ca e mai avantajos sa parchezi pe trotuar …

 • Lili stiu ca-i nasol cu parcarile dar uite aici un sfat 😀

  conform legii, parcarea trebuie facuta paralel cu trotuarul. [unde nu sunt locuri special facute perpendicular]

  parca la politia comunitara se suna, si vine sa ii blocheze roata, apoi pac 100 RON sau cat pt deblocare. Stiu asta pentru ca la mine la lucru, pe Brancoveanu au fost mai multe cazuri in care ni s-au blocat masinile. [ni=colegii mei]. 1 a parcat perpendicular-> pac roata blocata // altu a parcat doar cu o roata pe trotuar[cica ar fi spatiu verde] -> pac roata blocata [asta s-a intampla in fata liceului aflat pe Brancoveanu.]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.