Despre Podul de Pontoane din Oradea

podul de pontoane OradeaCred ca mulţi dintre voi aţi auzit deja de ideea de a se transforma podul de Pontoane într-un pod rutier. O parte din orădeni consideră acest proiect util, în timp ce alţii îl consideră o prostie. Pentru Primăria Oradea construirea unui pod rutier în acea zonă e o chestiune de maximă importanţă. (n-am găsit altă imagine cu podul de pontoane decât asta veche, din 2007.  în realitate, zona arată ceva mai bine)

Podul de pontoane are o vechime şi o oarecare tradiţie în Oradea. Zona e mai liniştită tocmai pentru că pe acolo nu trec maşini.

Tu ce vrei pentru Oradea? Vrei ca Podul de Pontoane să se transforme într-un pod rutier sau ba?

9 thoughts on “Despre Podul de Pontoane din Oradea

 • Fii sigura ca nu! E unul din acele putine locuri din Oradea unde mai vin lebedele din cand in cand si le putem hrani/admira. Imi placea la nebunie sa fac asta cnad eram mai mic. Acum nu mai trec des pe acolo (de cand nu mai umblu la scoala), dar am amintiri placute legate de acea zona.

  Deci, CA-TE-GO-RIC NU!

 • proiectul este absolut inutil. Spune asta unul din oamenii care inca mai are unde sa alerge prin zona aia. Daca tot vor sa-si plateasca clientii politici ar putea amenaja o pista de atletism pe malul stang. In concluzie, inca un NU.

 • Nu!!! Clar nu…e singurul loc pe unde chiar poti sa te plimbi linistit etc. Nu e indeajuns Decebal si centura? de ce sa il transforme in pod rutier? 8-|

 • categoric DA! si daca se poate sa il faca si pe ala cu stea de langa Informatica.
  nu ii destul de clar pentru toata lumea ca nu ajunge decebalul si centura. daca vrem o fluidizare serioasa si decongestionare .. podul de pontoane si cel de la Informatica trebuiesc transformate in poduri rutiere.

 • Pentru fluidizarea traficului – DA, pentru a ajunge dintr-un cartier in altul (Rogerius – Iosia) fara sa ocolesti juma’ de oras – DA

  Ca-i frumos sa te plimbi pe malul Crisului e una, poti face chestia asta in multe alte locuri din oras, fara a tine sugrumate niste artere mari.

 • Sincer trebuie acel pod in Oradea. Am citit multe comentarii pe multe site-uri bihorene cu privire la acest pod si multi oradeni Nu vor pe motiv ca o sa ii deranjeze (praf, galagie). Dar un oras inseamna praf si galagie. Deci cui nu ii convine sa se mute la tara unde nu este trafic si nici nu sunt poduri rutiere.
  P.S. Oricum podul de pontoane este un pericol, parca toamna trecuta l-au reparat, dar acum arata ca si drumurile din Bihor :D.

 • Cei doi antevorbitori (Dan C si Ilfoveanu) reflecta un lucru cat se poate de real: orasul e sugrumat. Eu vin cu un exercitiu de imaginatie: se intampla o catastrofa undeva in Rogerius, iar salvarea trebuie sa ajunga de urgenta; pe unde va trece la o ora de varf, cand atat podul Decebal cat si Desnusianu sunt blocate? Ganditi-va ca totusi e vorba de un singur oras, nu de doua despartite de Crisul Repede!
  (Personal as mai propune si largirea sau reconstruirea podului de langa Informatica SA, pentru a avea loc de macar o banda pe sens plus trotuare pentru pietoni)

 • Categoric NU, nu e nevoie de un pod rutier in acea zona. Cei ce se gandesc că aceasta este o soluÅ£ie pentru fluidizarea traficului cred că greÅŸesc. SoluÅ£ii de fluidizare: lărgirea podlui DensuÅŸeanu, sicronizarea semafoarelor, executarea unor lucrări de calitate ÅŸi nu sezoniere în cea ce priveÅŸte arterele rutiere existenta ÅŸi… or mai fi ÅŸi altele. Construirea unui asemenea pod, pe lângă faptul că va afecta imediat calitatea vieÅ£ii locatarilor din zonele adiacente (creÅŸterea zgomotului, vibraÅ£iilor ÅŸi a poluării), pe termen lung nu va duce decât la o ÅŸi mai mare poluare în ansamblu. Vor avea de suferit toÅ£i locatarii, poluarea fiind fără frontiere. Este absurd că, în timp ce în alte ţări autorităţilă încearcă să Å£ină circulaÅ£ia rutieră cât mai departe de oraÅŸ prin încurajarea masivă a altor mijloace de circulaÅ£ie (transport în comun, bicicleta care nu e o ruÅŸine în UE), pe la noi, sub pretextul fluidizării se doreÅŸte exact contrariul. Podul actual nu este o soluÅ£ie, fiind chiar periculos pentru cei ce sunt nevoiÅ£i să îl treacă pe timp de iarnă, dar un pod rutier este, pe termen lung un pericol general pentru toÅ£i cei care respiră în acest oraÅŸ ÅŸi altceva decât aerul condiÅ£ionat din maÅŸină. SoluÅ£ia ar fi un pod pietonal ÅŸi pentru biciclete, peste care, la nevoie să se poată treacă, cu girofarul (salvarea, poliÅ£ia, pompierii – mai ÅŸtiu eu cine) – este chiar atât de absurd aÅŸa ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.