Tot mort, tot mort?

Dacă sunt amatori de teatru care citesc blogul acesta, atunci aflați că trebuie neapărat să vedeți piesa Tot Mort, Tot Mort jucată de trupa „Iosif Vulcan” din Oradea. Regia Petre Bokor după o adaptare a dramaturgului David Ives. În această seară, în sala de la Casa de Cultură, au venit orădeni de toate vârstele pentru această piesă.

Mă așteptam ca sala să fie aproape goală însă, per total, cred că am fost vreo 150 de oameni. Copii de grădiniță, adolescenți rebeli, bătrâni simpatici și nostalgici. Am râs în cor când „văduva” a rămas cu poalele-n cap și am suspinat la gândul că valoarea artistică a unui creator este recunoscută abia după moartea acestuia.

Au interpretat: Petre Ghimbăşan, Pavel Sîrghi, Lucia Rogoz, Adela Lazăr, Ion Abrudan, Richard Balint, Petre Panait, Sorin Ionescu, Mariana Vasile, Ileana Iurciuc, Răzvan Vicoveanu şi Şerban Borda. (informații de aici). Actorul ce-l interpretează pe pictorul ratat/văduva nebună e incredibil!

teatru in Oradea

Vizitează Casa de Cultură a Sindicatelor pentru următoarea piesă. Prețul unui bilet pentru adulți este de 15 lei. O sumă modică pentru arta pusă în scenă.

Actorii sunt fermecători, iar piesa e una la care cu siguranță nu vei apuca să te plictisești. De mult timp n-am mai văzut un spectacol care să binedispună atât de mult precum „Tot mort, tot mort”. Felicitări membrilor trupei de teatru „Iosif Vulcan” din Oradea.

Câteva imagini făcute cu săpuniera mea de Panasonic.

8 thoughts on “Tot mort, tot mort?

 1. Bianca

  Calumea, am vazut spectacolul asta de doua ori si inca l-as mai vedea :))
  Cate cereri in casatorie a primit vaduva Tilou care pana la urma dispare in mod misterios! =)) Reusite poze!

  Reply
 2. ninjolina

  Răzvan Vicoveanu sau Giovanni Corte cum l-am cunoscut eu…dragu” de el…cred că e cel mai mirific actor tânăr pe care l-am cunoscut…mi-amintesc ca eram prin 2005 cand l-am văzut pe scenă prima dată, era student în anul IV la teatru, în Tg-Mureș (de unde sunt eu)…era o piesa dramatică, se numea ”Un caz clinic” scris de un autor italian…în personajul lui Corte, avea un rol atît de complex și a știut să-și evidențieze resursele interioare de care dispune din plin, făcând faţă cu brio unei sarcini extrem de dificile, anume aceea de a purta în spate un spectacol de peste două ore. Am văzut piesa de 9 ori, de dragul lui.
  ultima dată l-am văzut 2007, până acu” pe 6 dec 2009 în gara…eram în delegație prin Oradea…stăteam la rând să votăm pt prezidentiale :)) E un deosebit…dacă îl mai vezi, spune-i că-l salută cu multă stimă Ioana, blonduța ce stătea mereu primul rand, la Studio în Tg-Mures :))

  Reply
 3. Adela Lazar

  Multumim Lilisor ca vorbesti atat de frumos despre noi si iti multumim ca esti un spectator fidel 🙂 Ne bucuram ca ti-a placut spectacolul si te mai asteptam, ne vedem la festivalul de teatru scurt care va incepe sambata, 25 septembrie cu parada costumelor apoi cu un spectacol in pasajul vulturul negru 😉 Imbratisari, Adela lazar – Cecile si Inspectorul Gerard Lefaux 🙂

  Reply
 4. Gabriela

  Un spectacol extraordinar, interpreti minunati, totul a fost la superlativ. Bravo! Singurul regret e ca s-a terminat, desi a durat trei ore.
  Cu stima, din Zalau.

  Reply
 5. Pingback: Gunoierul din Escape (piesă de teatru) | Lilisor.net: blog personal feminin

 6. Pingback: Premiera Zbor deasupra unui cuib de cuci @ Teatrul Regina Maria Oradea | Lilisor.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.