Vremea, bat-o vina!

N-am abandonat blogul, nici viaţa socială, m-am retras doar „să-mi îngrijesc rănile” cauzate de schimbarea bruscă a temperaturii: au revenit durerile crunte de spate. Toată vara mi-a fost bine, acum odată cu apariţia frigului, au revenit şi durerile de spate. Nu, nu e de la îmbrăcăminte, am grijă să am mereu spatele acoperit, mai ales în zona lombară.

Partea bună că am reînceput să fac exerciţii acasă, lucru ce reduce din intensitatea durerii. Iar când devine prea insuportabilă (cum a fost aseară, corpul mă avertiza că soarele de ieri se va transforma în ploaie azi), mă retrag la căldura plapumei şi vizionez House M.D.

În altă ordine de idei, deşi plănuiam să ne întâlnim la Schimb de Cărţi Oradea în a doua săptămână din septembrie, mă văd nevoită să amân pentru al treilea weekend. Sunt o companie dezagreabilă când am dureri de spate. Vor trece până atunci, exerciţiile dau rezultate de obicei.

Åži dacă tot suntem la subiectul ăsta, poate-mi daÅ£i câteva sugestii de localuri unde ati dori să ne întâlnim, să mai schimbăm decorurile 🙂

Vă aştept sugestiile fie aici, la comentarii, fie pe mail.

Pe tine cum te afectează (re)venirea toamnei?

28 thoughts on “Vremea, bat-o vina!

 • Eu mai am cate o durere de umarul drept, dislocat acum 10 ani, dar destul de rar din fericire. In rest, is intreaga 😀

  Odihneste-te si stai in casa cat simti ca trebuie. Cu asemenea dureri nu e de joaca. Insanatosire grabnica 🙂

  • Thank you, dear. Åži eu abia aÅŸtept să ne revedem 🙂
   Nici o sugestie de localuri? (cât mi-e de greu să accept scrierea nici o împreună …)

 • pupicim dulce, ca sa treaca durerile! au anuntat la meteo ca o sa se incalzeasca, dar vine iarna cat de curand, din pacate!
  niste Bengay nu-i bun? sau ceva creme cu eucalipt…

  • MulÅ£umesc, pup ÅŸi eu bombonelul preferat 🙂
   Din fericire, mai am parte de câte un masaj din când în când. Partea proastă că durerile apar numai când se schimbă brusc vremea, în rest n-am nimic.
   Dar exerciţiile ajută, în sensul că reuşesc să îndoi spatele fără să simt că se rupe şira spinării. Plus că voi merge la piscina cu apă termală pentru exerciţii în apă.

 • Antevorbitoarele mele ti-au urat insanatosire grabnica asa ca mie-mi revine “onoarea” de a face o recomandare pentru localul unde sa aiba loc editia din Septembrie a SdC. Ce zici de Queen`s?
  Ca sa-ti treaca durerile de spate incearca sa bei pe nerasuflate o halba de Holsten nefiltratta, daca nu trece nici asa incearca cu doua. 🙂

  • Bea bere din ce în ce mai puÅ£ină, las ficatul să se regenereze. Un pahar de vin roÅŸu însă nu refuz.
   Queen’s e o sugestie inspirată, merci 🙂

  • Acolo sa fie! 😛 Vinu-i bun pentru femei daca-l beau barbatii. Sănătace! (asa se zice prin Banat)

 • si eu am aceleasi probleme cand vremea este rea trecerea de la cald la rece imi provoaca dureri groznice.Dar i_mi zicea un nene doctor specialist ca am o greutate neadegvata pentru biata mea coloana dar tu??.EU ma tratez cu diclofenac gel combinat cu pastile si multa multa caldura in zona durereroasa.Sanatate multa iti dorscpa pa pa

  • Eu … cred că n-am greutatea necesară pentru coloană 😀
   Fac exerciţii pentru coloană şi ţin cald în zona lombară. Trece aşa. Nu ies din casă fără maiou lung pe sub bluză.

 • imi place in Queen’s 🙂
  cred ca ar fi un loc super pentru SdC… o alta sugestie ar putea fi Cafeneux. locul e minunat, calm, cu ceai si muzica buna 😀

 • Sa te faci bine, adica sa nu te mai doara spatele.
  Eu una abia astept iarna.. Si din fericire, nu ma deranjeaza in niciun fel vremea. 🙂

  • MulÅ£umesc! Lucky you! Nici eu n-aveam probleme cu spatele până la anestezia aia amărâtă în sira spinării…

  • Ma bag in seama ca musca in lapte, dar vreau sa-ti explic ceva: dpdv gramatical, “nici un” si “nici o” se scriu dezlegat, caci urmeaza un substantiv si ai “nici o vina”,
   “nici un om”.
   Eu am dat examen de admitere la liceu in perioada in care se introdusese “noua lege” cu “i” din a (sorry de diacritice lipsa). La facultate (Lirete) ni s-a explicat ca insusi profii care au facut parte din comisiile de analiza nu sunt de acord intru totul cu prefacerea lui “i” in “a” in interiorul cuvantului. Proful de latina chiar ne explica de “ventus” care a devenit “vint” si pe urma “vant” ca-i incorect scris cu “a”. o intreaga disertatie si nu e locul.
   Mai degraba cred ca foarte multe dintre cazurile reanalizate de ei se bazeaza pe stricta folosinta a populatiei. Din pacate,realitatea este una sumbra: spoiala de cultura ne va duce la acceptarea formelor “succesuri”, “almanahe” si alte asemenea, caci in 15 ani nimeni nu va mai vorbi sau analiza corect!
   Ca sa fac povestea scurta: mie personal mi-e greu sa scriu “nicio” pentru ca nu e corect! Stiind asta, nu pot scrie nici “i-mi zicea”, asa cum a scris o antescriitoare si cum scrie majoritatea purtatoare de diploma de Bac in ultimii 5 ani.

 • nu e nicio (sic!) legătură între a scrie “nicio” (care e corect) ÅŸi “î-mi” (incorect). ÅŸi nici nu s-a introdus scrierea cu “nicio” ca să dea apă la moară agramaÅ£ilor. mă mir că susÅ£ii aÅŸa ceva, din moment ce spui că ai fost studentă la litere…
  “nicio”/”niciun” se scriu aÅŸa pentru a le deosebi de “nici o”/”nici un”, care au valoare disjunctivă. ca în exemplele: “eu n-am văzut niciun om” ÅŸi “el nu e nici un om prost, nici un individ talentat”. ambele, corecte. asta aÅŸa, pe scurt. e perfect logic ÅŸi corect. academia a avut, de data aceasta, dreptate.

  • Dan, îmi e greu întrucât la ÅŸcoală am învăţat că “nici un/nici o” se scriu mereu aÅŸa, fără excepÅ£ie. Probabil e o chestie de obiÅŸnuinţă ÅŸi reticenţă.

   Acum, după modificările din 2005 ÅŸi după ce-am “săpat internetul” după explicaÅ£ii, ÅŸtiu că sunt 2 excepÅ£ii când se scriu separat: când e adverb + articol ÅŸi când e conjuncÅ£ie + numeral. Dar tocmai asta mi se pare că îngreunează situaÅ£ia, că oamenii adeseori nu ÅŸtiu să aplice excepÅ£iile ÅŸi le e mai uÅŸor să scrie mereu împreună.

   Ca să nu mai spun de prostiile din mass-media, de articolele care prevesteau apocalipsa limbii române pentru că “nicio/niciun” se scriu întotdeauna împreună, fără excepÅ£ie, ziceau “presarii”. Până să pun mâna pe un rezumat al schimbărilor în DOOM-ul din 2005, chiar credeam că “nicio” ÅŸi “niciun” se scriu întotdeauna împreună. La fel ÅŸi în situaÅ£ia “odată” ÅŸi “o dată”.

   Probabil confuzia a persistat şi din cauză că în facultate nu s-a studiat nici măcar vreme de un curs modificările din DOOM, deşi am terminat jurnalismul, iar noi n-am aplicat noile norme. Liceul l-am terminat exact în 2005, de modificări citisem prin ziare, dar erau multe eronate, articole ce spuneau nimic însă prevesteau sfârşitul limbii mioritice.

 • în mare, ai dreptate. însă nu pot fi de acord cu tine atunci când spui că aceste modalităţi diferite de a scrie “nicio”, “niciun”, “nici o “, “nici un” ar îngreuna situaÅ£ia celor care ar vrea să vorbească o limbă corectă… ăsta nu e un criteriu.
  ca să poÅ£i deosebi întotdeauna când se scrie aÅŸa ÅŸi când nu, fii atentă la pronunÅ£ie. nu Å£i se pare că spui dintr-una “n-am văzut NICIO fată”? ÅŸi că, în cazul lui “el nu e nici un tânăr urât, nici un tip prea frumos”, le rosteÅŸti separat? păi vezi? 🙂
  în plus, ca să mai aduc un argument în favoarea lui “niciun”: limbile latine folosesc treaba asta; gândeÅŸte-te la “aucun”, “nessun”.

  • Oh, sunt atât de multe cazuri în care oamenii nu ÅŸtiu să aplice excepÅ£iile. N-am timp acum să-Å£i exemplific, dar poÅ£i să citeÅŸti comentariile la articolele de pe portalurile de stiri 🙂

 • Lili, daca tii intalnirea pe 26 septembrie, regret, eu nu voi putea fi prezenta. Totusi, eu stiam ca abia in octombrie revenim cu SDC. O sa ne vedem cel mai probabil atunci.

  Sanatate multa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.