Vremea, bat-o vina!

N-am abandonat blogul, nici viaţa socială, m-am retras doar „să-mi îngrijesc rănile” cauzate de schimbarea bruscă a temperaturii: au revenit durerile crunte de spate. Toată vara mi-a fost bine, acum odată cu apariţia frigului, au revenit şi durerile de spate. Nu, nu e de la îmbrăcăminte, am grijă să am mereu spatele acoperit, mai ales în zona lombară.

Partea bună că am reînceput să fac exerciţii acasă, lucru ce reduce din intensitatea durerii. Iar când devine prea insuportabilă (cum a fost aseară, corpul mă avertiza că soarele de ieri se va transforma în ploaie azi), mă retrag la căldura plapumei şi vizionez House M.D.

În altă ordine de idei, deşi plănuiam să ne întâlnim la Schimb de Cărţi Oradea în a doua săptămână din septembrie, mă văd nevoită să amân pentru al treilea weekend. Sunt o companie dezagreabilă când am dureri de spate. Vor trece până atunci, exerciţiile dau rezultate de obicei.

Şi dacă tot suntem la subiectul ăsta, poate-mi daţi câteva sugestii de localuri unde ati dori să ne întâlnim, să mai schimbăm decorurile 🙂

Vă aştept sugestiile fie aici, la comentarii, fie pe mail.

Pe tine cum te afectează (re)venirea toamnei?

28 thoughts on “Vremea, bat-o vina!

 1. dojo

  Eu mai am cate o durere de umarul drept, dislocat acum 10 ani, dar destul de rar din fericire. In rest, is intreaga 😀

  Odihneste-te si stai in casa cat simti ca trebuie. Cu asemenea dureri nu e de joaca. Insanatosire grabnica 🙂

  Reply
  1. lilisor Post author

   Thank you, dear. Şi eu abia aştept să ne revedem 🙂
   Nici o sugestie de localuri? (cât mi-e de greu să accept scrierea nici o împreună …)

 2. lore

  pupicim dulce, ca sa treaca durerile! au anuntat la meteo ca o sa se incalzeasca, dar vine iarna cat de curand, din pacate!
  niste Bengay nu-i bun? sau ceva creme cu eucalipt…

  Reply
  1. lilisor Post author

   Mulţumesc, pup şi eu bombonelul preferat 🙂
   Din fericire, mai am parte de câte un masaj din când în când. Partea proastă că durerile apar numai când se schimbă brusc vremea, în rest n-am nimic.
   Dar exerciţiile ajută, în sensul că reuşesc să îndoi spatele fără să simt că se rupe şira spinării. Plus că voi merge la piscina cu apă termală pentru exerciţii în apă.

 3. Radu-Mihai

  Antevorbitoarele mele ti-au urat insanatosire grabnica asa ca mie-mi revine “onoarea” de a face o recomandare pentru localul unde sa aiba loc editia din Septembrie a SdC. Ce zici de Queen`s?
  Ca sa-ti treaca durerile de spate incearca sa bei pe nerasuflate o halba de Holsten nefiltratta, daca nu trece nici asa incearca cu doua. 🙂

  Reply
  1. lilisor Post author

   Bea bere din ce în ce mai puţină, las ficatul să se regenereze. Un pahar de vin roşu însă nu refuz.
   Queen’s e o sugestie inspirată, merci 🙂

 4. adriana

  si eu am aceleasi probleme cand vremea este rea trecerea de la cald la rece imi provoaca dureri groznice.Dar i_mi zicea un nene doctor specialist ca am o greutate neadegvata pentru biata mea coloana dar tu??.EU ma tratez cu diclofenac gel combinat cu pastile si multa multa caldura in zona durereroasa.Sanatate multa iti dorscpa pa pa

  Reply
  1. lilisor Post author

   Eu … cred că n-am greutatea necesară pentru coloană 😀
   Fac exerciţii pentru coloană şi ţin cald în zona lombară. Trece aşa. Nu ies din casă fără maiou lung pe sub bluză.

 5. Ioana S

  imi place in Queen’s 🙂
  cred ca ar fi un loc super pentru SdC… o alta sugestie ar putea fi Cafeneux. locul e minunat, calm, cu ceai si muzica buna 😀

  Reply
  1. lilisor Post author

   Perfect! Şi Cafeneux e un local superb, dar o parte din participanţii la Schimb de Cărţi fumează şi nu-i putem discrimina…

 6. Dia

  Sa te faci bine, adica sa nu te mai doara spatele.
  Eu una abia astept iarna.. Si din fericire, nu ma deranjeaza in niciun fel vremea. 🙂

  Reply
  1. lore

   Ma bag in seama ca musca in lapte, dar vreau sa-ti explic ceva: dpdv gramatical, “nici un” si “nici o” se scriu dezlegat, caci urmeaza un substantiv si ai “nici o vina”,
   “nici un om”.
   Eu am dat examen de admitere la liceu in perioada in care se introdusese “noua lege” cu “i” din a (sorry de diacritice lipsa). La facultate (Lirete) ni s-a explicat ca insusi profii care au facut parte din comisiile de analiza nu sunt de acord intru totul cu prefacerea lui “i” in “a” in interiorul cuvantului. Proful de latina chiar ne explica de “ventus” care a devenit “vint” si pe urma “vant” ca-i incorect scris cu “a”. o intreaga disertatie si nu e locul.
   Mai degraba cred ca foarte multe dintre cazurile reanalizate de ei se bazeaza pe stricta folosinta a populatiei. Din pacate,realitatea este una sumbra: spoiala de cultura ne va duce la acceptarea formelor “succesuri”, “almanahe” si alte asemenea, caci in 15 ani nimeni nu va mai vorbi sau analiza corect!
   Ca sa fac povestea scurta: mie personal mi-e greu sa scriu “nicio” pentru ca nu e corect! Stiind asta, nu pot scrie nici “i-mi zicea”, asa cum a scris o antescriitoare si cum scrie majoritatea purtatoare de diploma de Bac in ultimii 5 ani.

 7. dan-liviu boeriu

  nu e nicio (sic!) legătură între a scrie “nicio” (care e corect) şi “î-mi” (incorect). şi nici nu s-a introdus scrierea cu “nicio” ca să dea apă la moară agramaţilor. mă mir că susţii aşa ceva, din moment ce spui că ai fost studentă la litere…
  “nicio”/”niciun” se scriu aşa pentru a le deosebi de “nici o”/”nici un”, care au valoare disjunctivă. ca în exemplele: “eu n-am văzut niciun om” şi “el nu e nici un om prost, nici un individ talentat”. ambele, corecte. asta aşa, pe scurt. e perfect logic şi corect. academia a avut, de data aceasta, dreptate.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Dan, îmi e greu întrucât la şcoală am învăţat că “nici un/nici o” se scriu mereu aşa, fără excepţie. Probabil e o chestie de obişnuinţă şi reticenţă.

   Acum, după modificările din 2005 şi după ce-am “săpat internetul” după explicaţii, ştiu că sunt 2 excepţii când se scriu separat: când e adverb + articol şi când e conjuncţie + numeral. Dar tocmai asta mi se pare că îngreunează situaţia, că oamenii adeseori nu ştiu să aplice excepţiile şi le e mai uşor să scrie mereu împreună.

   Ca să nu mai spun de prostiile din mass-media, de articolele care prevesteau apocalipsa limbii române pentru că “nicio/niciun” se scriu întotdeauna împreună, fără excepţie, ziceau “presarii”. Până să pun mâna pe un rezumat al schimbărilor în DOOM-ul din 2005, chiar credeam că “nicio” şi “niciun” se scriu întotdeauna împreună. La fel şi în situaţia “odată” şi “o dată”.

   Probabil confuzia a persistat şi din cauză că în facultate nu s-a studiat nici măcar vreme de un curs modificările din DOOM, deşi am terminat jurnalismul, iar noi n-am aplicat noile norme. Liceul l-am terminat exact în 2005, de modificări citisem prin ziare, dar erau multe eronate, articole ce spuneau nimic însă prevesteau sfârşitul limbii mioritice.

 8. dan-liviu boeriu

  în mare, ai dreptate. însă nu pot fi de acord cu tine atunci când spui că aceste modalităţi diferite de a scrie “nicio”, “niciun”, “nici o “, “nici un” ar îngreuna situaţia celor care ar vrea să vorbească o limbă corectă… ăsta nu e un criteriu.
  ca să poţi deosebi întotdeauna când se scrie aşa şi când nu, fii atentă la pronunţie. nu ţi se pare că spui dintr-una “n-am văzut NICIO fată”? şi că, în cazul lui “el nu e nici un tânăr urât, nici un tip prea frumos”, le rosteşti separat? păi vezi? 🙂
  în plus, ca să mai aduc un argument în favoarea lui “niciun”: limbile latine folosesc treaba asta; gândeşte-te la “aucun”, “nessun”.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Oh, sunt atât de multe cazuri în care oamenii nu ştiu să aplice excepţiile. N-am timp acum să-ţi exemplific, dar poţi să citeşti comentariile la articolele de pe portalurile de stiri 🙂

 9. Alina

  Lili, daca tii intalnirea pe 26 septembrie, regret, eu nu voi putea fi prezenta. Totusi, eu stiam ca abia in octombrie revenim cu SDC. O sa ne vedem cel mai probabil atunci.

  Sanatate multa!

  Reply
  1. Radu-Mihai

   Da! Da! La Queen` sa se tina SdC ca au Holsten nefiltrata, pardon lumina mai buna pentru citit! 😛

 10. Pingback: E scumpă sănătatea, dar mai scumpă-i liniştea sufletească! | Lilisor.net: blog personal feminin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.