Weeds – Little Boxes de Malvina Reynolds

Weeds e noul serial ce ne-a fermecat. Iar melodia de intro se potriveşte ca o mănuşă ideii serialului. Viaţa din suburbiile americane, orăşelele destinate oamenilor cu facultăţi, persoanelor care au afacerile lor, care au un anumit statut social. Însă odată ce te infiltrezi în comunitatea lor, îţi dai seama că e la fel de ţesută de intrigi şi bârfe la fel ca orice altă comunitate. Ba e chiar mai intrigantă şi mai periculoasă, cel puţin pentru statutul social atât de greu de obţinut sau de păstrat pentru unii.

ViaÅ£a oamenilor din suburbia Agrestic, California, e  încărcată de cliÅŸee ÅŸi de … de iarbă, căci de aici vine ÅŸi numele serialului. Eroina serialului e Nancy, o văduvă care vinde iarbă ÅŸi prăjiturele din iarbă pentru a-ÅŸi putea întreÅ£ine viaÅ£a ÅŸi pe cei doi copii în acelaÅŸi cartier select.

Melodia Little Boxes, intro-ul serialului, a fost scrisă Malvina Reynolds (cântăreaţă de folk şi un activist politic, un fel de Ada Milea de la noi) în 1962 în urma unei călătorii cu maşina prin oraşul Daly City, California. Melodia a ajuns un succes datorită lui Pete Seeger, un cântăreţ american de muzică folk.
Cf. Wikipedia:

The song is a political satire about the development of suburbia and associated conformist middle-class attitudes. It refers to suburban tract housing as “little boxes” of different colors “all made out of ticky-tacky”, and which “all look just the same.” “Ticky-tacky” is a reference to the shoddy material used in the construction of housing of that time.

2 thoughts on “Weeds – Little Boxes de Malvina Reynolds

  • Ada Milea este o activista?!? 🙂
    Prajiturelele sunt “cu” si nu “din” 😛 Trust me!
    Imi place mai mult varianta melodiei interpretata de Elvis Costello. O vei auzi la un moment dat deoarece orchestratia melodiei cam difera de la episod la episod. In general coloana sonora e foarte misto. O poti cere de la ala care ti-o dat si primul sezon 🙂

    • Da, :)) am auzit pe cineva comparând-o pe Ada Milea cu nu mai ÅŸtiu ce activist politic. E un apropo fin la remarcile acelui domn care cred că mă mai citeÅŸte 😀 Că cică melodiile doamnei Milea au mesaje politice ascunse ÅŸi că ar instiga lumea la multe “păcate”. Mă rog, fiecare cu piticii lui 😀

      Acum aÅŸtept cu răbdare al doilea sezon, if you catch my drift …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.