Care e farmecul unei ţigări?

Fumătoare nu-s, dar nici nu-s tentată. Am încercat să fumez o ţigară, de curiozitate, şi după ce mi-am potolit tusea, mi s-a făcut şi mai mare scârbă de tutun. Aşa că nu înţeleg pofta unui fumător pentru o „pipă sănătoasă”.

Recunosc, nici măcar nu ştiu să „trag” dintr-o ţigară, oricât am exersat. Probabil un alt motiv pentru care fumatul mi se pare o activitate neplăcută.

Cu toate astea, nu-i judec pe fumători. Aşa cum eu poftesc o gutuie, un măr sau o pară, probabil aşa poftiţi voi, fumătorii, o ţigară. Dacă nu mănânc în fiecare zi vreun fruct, nu mi-e bine. Şi zău că n-am ajuns să mănânc lucruri sănătoase doar pentru că toată lumea spune că aşa e bine.

Poftesc fructe de când eram copil, am crescut într-o familie unde alimentele astea erau mereu pe masă, iar taică-meu mânca aproape seară de seară, când ne uitam la filme, mere şi portocale. Probabil, la nivel de subconştient, mi-a rămas ideea de a molfăi fructe seara, în fața televizorului.

Aşa că reiau întrebarea din titlu: care e farmecul unei ţigări? Ce senzaţie produce (dacă o poţi descrie, evident)?

ÃŽn altă ordine de idei, englezii estimează că până în 2050 nu va mai fuma nimeni în Å£ara lor. Eventual doar polonezii ÅŸi romii …

foto: amagill

5 thoughts on “Care e farmecul unei Å£igări?

 • Fumam foarte mult pentru varsta mea, ca un turc. Dupa ce m-am decis sa nu mai fumez, cateva zile duceam din reflex mana la buzunar dupa pachetul de tigari. Am folosit in timp mentosane si bomboane mentolate cand simteam ca am pofta de o tigara. Si am reusit !
  Pe parcurs, am dat peste niste categorii de tutun, feluri de a fuma, arome, combinatii de arome etc. Iti spun cu mana pe inima ca atunci cand simt miros de cafea (in special Lavazza) poftesc la un Kent Castelat. Combinatia de arome este incredibila !
  Am primit un mic sfat de la un vechi fumator: nu trage in piept, pufăie! Si merge, nu mai obosesc la alergat :))

  • E greu sa te lasi, dar e usor sa reduci dozele. Am reusit sa ma controlez, n-am fumat chiar si o luna (!) dar mai e un majorat, mai mergi la o cafea, mai un SdC :))
   Nu fumez cu saptamanile, dar cand sunt la o cafea mai aprind o tigara 🙂

 • Salut.:tigarile pe piata nu mai au tutun…ele se fabrica din hartie colorata ,aromata si tratata vai de capu’ ei si de aceea toate tigarile au acelasi gust ordinar.De altfel sunt interesat sa cumpar tigari colectie pt fumat la pret pana in 24 ron per pachet:marian.ionescu1975@yahoo.com
  Cu respect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.