Câte porcării poţi aduna într-o viaţă?

junkNe mutăm din garsonieră într-un apartament mai mare, cu 3 camere. Nu mai avem loc de fundul mare al lui Ţiţic. De câteva zile am început să împachetez lucrurile. Am început cu dulapul mare, am aruncat din hainele pe care nu le mai folosesc, nici măcar pentru a şterge praful.  Şi cutiile de pantofi, cutiile de garanţie pentru diverse electronice şi electrocasnice, toate au luat calea tomberonului. Am aruncat multe prostii, dar totuşi, camera şi bucătăria sunt pline de plase, saci, cutii care trebuie mutate dincolo, în apartamentul mare.

Haine groase, farfurii, oale, căni, pahare, boxe, laptopuri, perne, plapumă, un birou, 4 scaune mici, toate ne sunt necesare. Plus vreo 4 cutii de cărţi. În condiţiile în care, repet, am aruncat, până acum, 4 saci mari de diverse lucruri care nu ne mai folosesc, mă tot întreb câte mai putem strânge, să zicem, în următorii 10 ani?

Nici nu ne-am dat seama când s-au adunat atât de multe lucruri. Mai ales că nu-s genul care să pună deoparte chestii pentru “poate ne-or folosi la ceva, cândva”.

Tu câte porcării ai strâns până acum?

foto: flickr.com/tavis

20 thoughts on “Câte porcării poÅ£i aduna într-o viaţă?

 • nici eu nu-s genul care să strângă lucruri pe principiul că “mi-or folosi cândva”, însă am o problemă cu ideea ca altcineva să-mi sorteze lucrurile. ioana, de exemplu, e exasperată de teancul de dileme vechi ÅŸi românii literare de lângă pat. tot vrea să mi le arunce ÅŸi eu Å£ineam cu dinÅ£ii de ele. însă când m-am descis eu însumi să le arunc, n-am simÅ£it nici cel mai mic regret. semn că avea, totuÅŸi, dreptate, numai că-s io rău ÅŸi nu recunosc.

  • Io am suferit mult după colecÅ£ia de ziare vechi strânse de ai mei, devenită ulterior colecÅ£ia mea. Erau ediÅ£ii din ’88, ’89 ÅŸi multe din anii ’90 ale unor ziare locale ÅŸi naÅ£ionale. După ce-am plecat din Lugoj ÅŸi ai mei s-au pus pe renovat apartamentul, maică-mea le-a aruncat.
   Eu nu sortez aparatura lui Laurenţiu. Îi arunc şerveţelele sau capacele de bere de pe birou ori spăl paharele, dar la aparatură nu mă bag. Când îl apucă pofta de curăţat, mă cheamă el să-l ajut să-şi cureţe biroul.

 • Eu tocmai mi-am facut o mega-ordine in camera si am aruncat vreo 5 plase de “hartii”. Pe langa hartii, am renuntat si la colectiile revistei “Chip”, “Computerbild”, “Pc Practic” adunate de ani de zile, nr de nr. Cu toate acestea, inca mai am cate ceva dar spatiile s-au eliberat considerabil. Poi, ba cumparam cate o carte, cate o revista, o haina si se aduna de te trezesti la un moment dat cum de e atata “inghesuiala”? Problema vine acum si in mediul virtual. Calculatorul si hdd-ul extern imi sunt aproape pline de fotografii personale, music, in ciuda faptului ca nu mai strang decat ceea ce produc eu sau ce are legatura cu mine. Restu sa zicem ca e pe discuri, dar dintre ele multe am aruncat (si o sa mai arunc) In timp ce imi faceam aceste super-ordini chiar imi spuneam: da’ chiar are rost asta, (asta si asta) intr-o lume in care ai internetul in palma, in maini si pe birou? … Nu mai trag concluzia ca m-am lungit destul … 🙂

  • Adineaori am ajuns de la apartament. Åžtii ce-au spus băieÅ£ii care ne-au ajutat la cărat? Prea mult citeÅŸte prietenă-ta! Nu de alta, dar au fost vreo 3 plase mari de rafie de cărÅ£i, plus o cutie.
   Şi eu mai ţin poze pe CD-uri sau online, pe flickr şi picasa.

 • Hai ca-mi incerc norocu’ si la tine pe blog… Borcane cu capac (care se infileteaza) ai de dat? 🙂 Stiu, am mai zis ca te scap de o tura, dar n-a fost sa fie. 😛

  • Nee, să nu aud vreo bormaÅŸină în apartamentul unde locuiesc. Åži aÅŸa Å¢iÅ£ic e foarte speriată din cauza mutării ÅŸi numai la mine-n braÅ£e ar sta. Apartamentul e mobilat ÅŸi utilat, noi numai ce ne-am adus zdrenÅ£ele ÅŸi prostiile. Proprietara a avut mare grijă de apartament, nu mă plâng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.