Ce bine că s-a amenajat malul CriÅŸului din Oradea…

Acum e mai mult loc pentru a arunca şi vedea gunoaiele orădenilor! Serios! Dacă nu mă crezi, te invit la o plimbare pe proaspătul amenajat dig al Crişului (str. Emilian Mircea Chitu). Deşi pe mal au „crescut” coşuri de gunoi din 3 în 3 metri, cumva, în mod total misterios, pachetele de ţigări, resturile menajere şi pet-urile ajung tot pe iarbă, lângă tomberon. Plus că toţi cei care-şi plimbă câinii pe mal au o alergie la căcatul de câine, ceva de speriat! Aşa că e mai frumos să-l lase acolo, să nu poată sta omul pe gazonul plantat de Primărie fără să nu-i miroase a caca de câine. Serios că nu-i înţeleg pe toţi posesorii ăştia de câini cărora le e lene să strângă după animalele lor. Mai ales dacă sunt atât de iresponsabili şi nu-şi deparazitează câinii. Ştii cât de uşor se răspândesc viermişorii şi limbricii prin fecalele câinilor?!

Deh, sunt sigură că nişte d-ăia mici de respiră greu vin noaptea, când toată lumea doarme, şi aruncă mizerii ca să aibă ce face angajaţii RER a doua zi, nu?!

Malul arată bine, sigur că va arăta mult mai bine după ce pomii plantaÅ£i vor fi mari, iarba va fi mai deasă, iar apa nu va mai bălti pe proaspătul dig de piatră. Pentru că, nu-i aÅŸa?!, ca să poÅ£i circula pe acolo după ce a plouat, trebuie să aÅŸtepÅ£i ca apa să ajungă la un anumit nivel la care sunt situate găurile din margine pentru a se scurge în CriÅŸ. Sau dacă n-ai răbdare, îţi poÅ£i curăţa pantofii prin apa stătută. Sper totuÅŸi  ca până la finalul lucrărilor să nu mai existe problema asta 🙂 Poze mai jos.

6 thoughts on “Ce bine că s-a amenajat malul CriÅŸului din Oradea…

  • Ah ce frumos s-a facut. I miss home la fazele astea.

    Bucurestiu il plimbi din cacat de caine in cacat de caine, din gunoi in gunoi.

  • Ce rea eÅŸti. Dacă nu se făcea nimic atunci aia era problema ta. S-a făcupt pentru că trebuia făcut. Toate drumurile sunt refăcute, nu mai sunt avem sensuri giratorii de făcut, nu mai sunt săraci in judeÅ£, avem ÅŸcoli, grădiniÅ£e ÅŸi policlinici din 10 în 10 metrii. Nu crezi că era cazul cu excesul de fonduri să se apuce ÅŸi de amenajarea falezelor? E nevoie de aÅŸa ceva. Oamenii sunt civilizaÅ£i ÅŸi apreciează aceste lucrări minunate… Cum ziceam…BAD LILI!!!

    • Nu-s rea deloc, chiar apreciez că s-a amenajat malul CriÅŸului. ÃŽnsă mă dezgustă iresponsabilitatea ÅŸi nesimÅ£irea orădeanului care nu curăţă după propria-i potaie ÅŸi lasă gunoaiele pe jos.

  • Glumeam … nu e vorba doar de nesimÈ›irea orădeanului, din păcate e o chestie general valabilă românului. AÈ™tea suntem. Nu apreciem curățenia, ordinea È™i frumosul. Trist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.