Cum să pedepseÅŸti pisica…

Ieri am reuşit să plantez în 2 jardiniere nişte flori şi câteva ierburi d-ale gurii: leuştean, busuioc, oregano. D-astea pentru oamenii ierbivori. Şi le-am pus în balcon, la soare, pe o masă, într-un colţ care să nu-i dea idei pisicii de a le distruge liniştea.

Eh, azi, fiind o zi atât de frumoasă, am lăsat pisica să stea singură, nesupravegheată în balcon. Că deh, e frumos, e cuminte, se distrează şi ea ciripind după păsări şi muşte. Ori păsările s-au plictisit de prezenţa pisicii, ori ea s-a plictisit de ele, cert e că Ţiţic s-a urcat pe masa cu jardiniere şi s-a pus să scormonească (ce-i drept, doar superficial, că era ud pământul şi nu i-a plăcut), în ele. Când am ajuns acasă şi-am văzut grozăvia, am dus-o la jardiniere, i-am spus că nu are voie acolo şi am lăsat-o jos.

Pisica, drac mic şi ea, nu se lasă aşa uşor. Şi tot în balcon după mine. De furioasă ce eram, i-am spus să iasă din balcon şi din bucătărie. Ea, ştiind ce înseamnă „Ieşi!”, a fugit numaidecât, revenind după 5 minute de autoexil în coridor. De fiecare dată când încerca să intre în bucătărie, îi dădeam porunca de a ieşi. Ea, nelăsându-se bătută, tot ciripea pe limba ei, se contrazicea cu mine şi numai nu voia să tacă. Aşa că, pentru a-mi canaliza supărarea în altă parte, am decis s-o filmez şi să fac puţin mişto de ea. Că e mai simplu decât să mă apuce toţi dracii şi să-i fac vreun rău în mod neintenţionat.

Ni la ea cum comentează. Zău dacă am mai văzut pisică figurantă ca ea!

 

9 thoughts on “Cum să pedepseÅŸti pisica…

 • Oh pleez, daca ai vedea cate figuri si fitze face catelu nostru Jack Russell, ai zice ca pisiciuta ta e sfanta ! 😛

  Nu fac pipi-caca decat pe paman / iarba, nu merg pe trotuar cateodata ca mi-e lene, vreau in brate, ziua nud orm in pat, doar in brate / pe canapea, nu vreau mancare d-aia, o vreau la ora la acre zic eu ca o vreau, nu vreau apa de la robinet numa plata, in parc daca iesim nu te mai cunosc si am voie sa sar musc orice, nu vreau in lesa ca imi deranjeaza blanitza, nu fac dush vreau sa ling pamantu de pe labutze, vreau sa manc iarba ca sa vomit verde, cand n-am chef de tine si ma mangai sa stii ca te musc.

  etc.

  • Are gene de terrier, un câine foarte încăpăţânat! AÅŸa m-am supărat când am văzut jardinierele, dar mi-a trecut când o vedeam cum “comentează” la tot ce-i spun :))

  • Păi, da, cea mai bună pedeapsă e să o ignori, dar numai dacă ai prins-o asupra faptului. Că degeaba o pedepseÅŸti după jumate de oră după ce-a făcut trăznaia, animalul nu va ÅŸti de ce e pedepsit. ÃŽnsă Å¢iÅ£ic a ÅŸtiut că a făcut ceva rău, pentru că, de îndată ce-am intrat în bucătărie, s-a făcut mică, a lăsat urechile pe spate ÅŸi-a încercat să fugă încă înainte să văd io jardinierele.
   Åži când am pus-l lângă ele ÅŸi i-am spus “Nu-i voie!”, a lăsat urechile jos, privirea-n pământ ÅŸi nu s-a mai apropiat de masă. ÃŽnsă s-a jucat în balcon cu ale sale jucării.
   Åžtie că dacă face prostii, nu o vreau în preajma mea ÅŸi e de-ajuns să-i spun o singură dată “IeÅŸi!”, că a ÅŸi zbughit-o în cuÅŸca ei sau în cortul ei cu jucării. După câteva minute, vine ÅŸi mă pupă, ca s-o iert :))

  • Păi, aÅŸa am ÅŸi încheiat, dar s-a terminat bateria în aparatul foto ÅŸi n-a mai prins finalul 😛 Ba am ÅŸi pupat-o, că mi-era tare dragă când am văzut-o cum miaună după mine s-o iau în braÅ£e :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.