Cum salvăm pădurile? Cu urna Bios!

Uită de ritualuri de înmormântare şi de cheltuieli inutile pentru a băga un om în pământ. Designerii Martin Azua şi Gerard Moline au creat urna bio în care poate fi depozitată cenuşa celui decedat. Până acum, nimic spectaculos.

Partea interesantă e că în urnă sunt câteva seminţe de copaci, iar rudele pot planta urna bio, în câţiva ani răsărind un pom din ea. Practic, nu?

Adică, e ca şi cum existenţa ta de după moarte continuă printr-un copac, oricât de bizară ar fi exprimarea asta. Un pom creşte în câţiva zeci de ani, să ai un pom în curte care-ţi aminteşte de persoana dragă şi să ştii că a lăsat ceva în urma sa, e ceva, zic io.

Sper că vor exista urnele astea şi când îmi va veni rândul. Prefer să ştiu (cât încă sunt pe planeta asta) că trupul meu va ajunge cenuşă şi apoi un copac, decât să mă devoreze viermii, râmele şi gândacii.

Cine ştie, poate după ce murim, ajungem pe altă planetă, una nedescoperită încă de oamenii de ştiinţă. O planetă populată de alte fiinţe, dar ceva mai inteligente. Sau poate voi ajunge pe planeta blondelor, you can never know!

Å¢ie ce copac Å£i-ar plăcea să devii? 😀

urna bio

2 thoughts on “Cum salvăm pădurile? Cu urna Bios!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.