De ce să-ţi laşi câinele pe străzi?

caine rauÃŽn zona unde lucrez sunt multe case. Dacă românul stă la casă, inevitabil are cel puÅ£in un câine. Partea proastă e că de multe ori românul ăsta care îşi permite să locuiască la casă, dă drumul câinelui pe străzi. Să colinde, să scape de dorinÅ£a arzătoare de a se împerechea. Sau pentru că “mi-e milă să-l Å£in doar în curte, uite, săracul, cum plânge după ceilalÅ£i căţei”.

Problema e că orice câine e teritorial. Şi dacă se întâmplă să treci pe trotuar prin faţa casei pe care o apără, sunt mari şanse să te mârâie sau să te muşte. În cel mai bun caz te latră sau te ignoră.

Nu-i înţeleg pe oamenii ăştia care-şi lasă câinii să iasă din curte. Mai ales pe cei care locuiesc la oraş. Da, pe tine, ca proprietar te ascultă, dar dacă mă muşcă pentru că am trecut prin faţa casei tale, în drum spre serviciu, fără a-i face vreun rău? Dacă nu-i place că am o plasă în mână şi crede că-s hoţ şi sare la mine? (sunt câini care sar la orice persoană care are capul acoperit sau o geantă masivă)

Oameni buni, nu vă mai lăsaţi câinii pe străzi. Pe lângă faptul că reprezintă un risc pentru oameni, pot fi accidentaţi de maşini (majoritatea câinilor latră după maşini, biciclişti sau motociclişti).

Eu umblu cu un pepper spray în geantă. Nu mi-e frică să-l folosesc, mai ales dacă integritatea mea corporală e ameninţată de colţii unei potăi.

foto: flickr.com

10 thoughts on “De ce să-Å£i laÅŸi câinele pe străzi?

 • Tu ai un spary, dar sunt care au un pistol cu bile de cauciuc la ei. Oare proprietarul ce spune când vede câinele cu un pic de cauciuc în el ?

 • De ce sa iti lasi cainele pe strazi? De ce nu. Noi nu facem discriminari. Avem “bizoni”, “bivoli”, “vaci” de ce nu am avea si caini pe strazi?

 • Si eu mi-am luat un astfel de spray, dar nu l-am folosit niciodata. Canii care latra nu musca. Pe de alta parte sunt total de acord cu tine. Un caine lasat pe strada reprezinta un stres pentru ceilalti. Daca nu stii cum sa te reactionezi atunci cand te latra un caine si fugi probabil ca te alegi si cu o muscatura.
  Eu cred ca oamenii care isi lasa cainele pe strada sunt prea lenesi ca sa il plimbe.

  • Unii caini care latra, si musca. Diavolii de caini comunitari semi adoptati de vecinii mei Rromi, latra la orice misca pe strada langa scara noastra. 2 din amicele mele au fost muscate de unu din ei, pt ca a indraznit sa se apropie. Am ce sa le fac? nu, ca fac gura vecinii si nu e pui cu tiganii. Pot sa chem hingjgherii? nu, ca iar urla aia. Pot sa le zic ceva? da, ca de noi asculta, si in 5 minute dupa ce-am intrat iar urla la cineva pe strada.

   NU VA LASATI CAINII IN STRADA!

 • Nu cred ca se mai practica lasatul cainilor pe strazi ..deobicei apeleaza la prieteni , rude ..la tara! si se rezolva problema!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.