Emeric Imre şi Alexandrina Hristov la Toamna Orădeană 2011

Luni seara, când am ajuns la Casa de Cultură din PiaÅ£a Ferdinand, am trecut pe lângă un tip înalt, cu o privire blândă, îmbrăcat în negru, cu părul împletit într-o coadă lungă ÅŸi cu cercei în ambele urechi. “Sigur face parte din trupă”, mi-am zis. “Da, ÅŸi cred că e roacăr d-ăla înrăit, deÅŸi Emeric e folkist. Oare ce-o cânta?!”, mi-a spus cineva din anturaj, pesemne nu foarte familiarizată cu trupa artistului clujean. Pe Emeric Imre l-am auzit live în luna mai, anul acesta, în restaurantul Bihoreana. A fost singur, dar a susÅ£inut un spectacol foarte reuÅŸit.

Tipul înalt, îmbrăcat în negru, e nimeni altul decât Răzvan Krivach, un om cu o voce incredibilă! Am rămas cu gura căscată când l-am auzit scoţând nişte sunete înalte, de parcă era o soprană. Parcă ceea ce auzeam era din alt film cu ceea ce vedeam pe scenă.

DeÅŸi sala de spectacol din Casa de Cultură a fost doar pe trei sferturi ocupată, publicul a fost senzaÅ£ional. Åžtii sentimentul ăla când eÅŸti într-un club cu prietenii ÅŸi toată lumea se distrează, cântă la unison ÅŸi atmosfera e relaxată? Cam aÅŸa a fost la concertul lui Emeric Imre. Fanii adevăraÅ£i au ocupat toate scaunele din spatele sălii, pentru a se desfăşura în voie, fără să deranjeze ceilalÅ£i orădeni. Au dansat pe ritmurile piesei “Ilie de la sculărie” ÅŸi-au cântat la unison la “Nebun de alb”, o piesă care a fost lungită cu o strofă bonus pentru fosta nevastă a folkistului.

Seara s-a încheiat cu o piesă dedicată celor ce au fost Florian Pitiş şi Johnny Răducanu, iar la cererea publicului trupa a revenit pe scenă pentru un bis Nebun de alb.

Foto de la concert!

Alexandrina ÅŸi efectele speciale 🙂

Sunt convinsă că vocea Alexandrinei ar fi sunat mult mai bine în sala din incinta Filarmonicii din Oradea. Cel puÅ£in dacă sonorizarea ar fi fost mai … reuÅŸită. AÅŸa cum sunt convinsă că ÅŸi artista ar fi interacÅ£ionat cu publicul dacă n-ar fi fost stânjenită de rochia prea scurtă, după cum, ruÅŸinată, ne-a spus.

Alexandrina Hristov a păşit, timidă, ascunzându-şi ochii în spatele unor ochelari cu lentile mari, pe mica scenă, şi a lăsat muzica ei să ne comunice, să ne farmece. Un concert frumos. O artistă cu o voce atât de caldă.

Foto de la concert!

Toamna Orădeană continuă la Filarmonica de Stat din Oradea, ora 20, cu un concert de jazz de exceptie: Hadrien FERAUD/Gergo BORLAI/Arpad TZUMO. Preţul unui bilet este de 15 lei şi poate fi cumpărat de la casa de bilete din incinta Casei de Cultură, Piaţa Ferdinand nr. 4.

Mai jos ai 2 clipuri de la cele 2 concerte din cadrul Toamnei Orădene:

Emeric Imre Set la Toamna Oradeana 2011

Vezi mai multe video din cultura

Åži:

Alexandrina Hristov La Toamna Oradeana 2011

Vezi mai multe video din cultura

4 thoughts on “Emeric Imre ÅŸi Alexandrina Hristov la Toamna Orădeană 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.