Hai pi ÅŸientru la un citro ÅŸi-un film! ÃŽn Oradea

Spre surprinderea mea, toate scaunele aÅŸezate de către organizatori au fost ocupate. Orădenii au fost curioÅŸi de filmele care au rulat pe un „ecran” prea mic. Probabil mâine se va schimba situaÅ£ia, nu de alta, dar e musai un ecran mai mare să poată vedea ÅŸi cei de la terasa LactoBar ÅŸi cei mai mici de statură, cum sunt eu. 😀

Interesante documentarele din această seară. Din Bee Moldovan am rămas cu ideea unui protagonist (e un citat aproximativ, nu ţin minte exact ce-a spus): „De ce se mai chinuie Republica Moldova să intre în Uniunea Europeană, că noi oricum suntem toţi pe aici.” Documentarul prezintă vieţile câtorva moldoveni plecaţi de acasă prin Franţa, să-şi facă un rost, un ban, fiecare după buget.

Al doilea documentar, polonez, prezintă doi bătrâni iubiţi care-şi caută casă. Cei doi s-au cunoscut la un centru pentru persoane fără adăpost. Ea povesteşte cum a fost măritată de 3 ori, dar doar a doua căsnicie a fost fericită: primul se îmbăta şi o bătea, al doilea era bun, dar nu era pe placul maică-sii, iar pe-al treilea l-a luat de soţ să scape de gura maică-sii. Ultimul soţ a fost cel mai rău: o înfometa, o bătea, iar la final a ajuns să aibă o relaţie cu fiica vitregă şi aşa tanti a ajuns în stradă. E un documentar tragi-comic.

Câteva imagini de pe corso-ul orădean.

(pozele-s făcute fără blitz, să nu deranjez spectatorii, de unde şi unele cadre mai neclare. obiectivul de 50mm o fi el mai luminos, dar nu e magician)

4 thoughts on “Hai pi ÅŸientru la un citro ÅŸi-un film! ÃŽn Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.