Vacuta mascota din Lactobar retro bistro

Lactobar Retro Bistro @Oradea, pe Republicii

De câteva luni bune tot aştept să se deschidă Lactobar Retro Bistro. De fiecare dată când treceam pe acolo şi vedeam ferestrele mascate cu folie neagră, mă rodea curiozitatea: oare ce local nou se va deschide?! Vor servi lapte, lapte bătut şi îngheţată? Vor face concurenţă noilor cofetării şi gelaterii de pe Republicii?

Sunt puţine localuri care mă fascinează atât de mult încât le-aş frecventa zilnic. Lactobar Retro Bistro e unul dintre ele. Noi, adică eu şi Laurenţiu, deja l-am poreclit Mu-Mu Land pentru că au o văcuţă drept mascotă. Când intri în local, zici că ai păşit în vremea comunistă, dar mult mai sclipitoare, mai luminoasă. Practic localul aduce doar lucrurile nostalgice din acele vremuri, fără dictatură, portretele narcisiste ale unor conducători şi, mai ales, fără raţii!

Mâncarea e de tip fast-food, am văzut că au tot felul de senvişuri, gustări, chiar lapte bătut cu un corn de 25 de bani, dar noi ne-am oprit la untură cu boia cu ceapă şi salată de vinete. Pita cu untură merge excelent cu o bere, dar asta o ştie orice băutor de alcool! Eu îţi recomand smoothie de mango! E excelent!

Nu cred că localul se va remarca foarte mult prin mâncare, cât prin ambianţă şi aspect. Adică, atunci când intri în local şi vezi o Dacia 1310 portocalie în mijlocul restaurantului, te întrebi: am nimerit în Pulp Fiction?! Pereţii sunt decoraţi cu aparate foto old school, cu rachete de tenis, cu oale de pe vremea bunicii care afumau doar fasolea bătută, acordeoane, chitare, casete şi discuri, aparate de radio şi telefoane şi multe alte obiecte care ne amintesc de vremurile trecute. Mulţi oameni doar intrau ca să se minuneze de pereţii împodobiţi.

Deşi patronii au dorit să recreeze atmosfera anilor ’70 şi ’80, io cred că au amintit şi de începutul anilor ’90, întrucât multe astfel de obiecte au fost folosite mulţi ani după Revoluţie. Cine nu-şi aminteşte de sticlele cu sifon? Şi de praful concentrat la plic folosit la fabricarea sucului. Sau de telefonul cu roată, ori de aparatul foto cu film care trebuia tras până la următoarea poziţie. Ar trebui să mai am unul pe acasă, la Lugoj.

Iar candelabrele, ei bine, acestea sunt deosebite. Vezi în galeria foto de mai jos.

Mi-a plăcut în Lactobar Retro Bistro, sper să se păstreze la fel de fain şi peste 2-3 luni.

Galerie foto (pozele sunt făcute fără blitz, pentru a nu deranja clienţii şi, din cauza luminii, n-am văzut unde focalizez, de asta unele poze arată puţin nefocalizate, dar le-am lăsat pentru a ilustra obiectele):

Vezi şi un video din Lactobar Retrobistro

14 thoughts on “Lactobar Retro Bistro @Oradea, pe Republicii

  1. Marius I.

   ar fi tare un synthamestec, dar nu cred ca e voie 😉

   oricum, locul e tare tare de tot in peisajul oradean si cu siguranta va atrage prin faptul ca e ” altfel “.
   vara asta acolo ma mut!

 1. Pingback: Lactobar Retro Bistro Oradea | The Frowned Upon Area

 2. Pingback: Denisa. English version » Blog Archive » Two awesome bars in Western Romania

 3. Mortu`

  heh v-am prins fix inainte sa ajungeti acasa. Directia mea, precum ti-am spus era Lactobar. Miri a facut ceva poze, in curand o sa le arat si eu cititorilor mei mirificul Bistro.

  Eu am mancat Bacon & Cheese + clasicul SIFON :))

  Reply
 4. STROPINEL

  E putin cam scump pt ce e … daca nu vor scadea preturile este o reteta pt dezastru zic eu … sper sa ma insel desi nu as crede, macarea e ft scumpa.

  Reply
  1. Lore

   Sigur ai fost? sigur ai mancat acolo? ce ti se pare scump?=)) esti chiar penibil sa mor…:)

 5. EU

  Eu am o dilema, in afara de faptul ca pe vremuri acolo era un lactobar, localul acesta seamana mai degraba a restaurant (si la preturi si la meniu si la amenajare interioara) decat a lactobar sau bistro ori din denumire LACTOBAR RETRO BISTRO. Sincer orice as alege in afara de “retro” din denumirea acestui local nu se potriveste… Localul asta “vedeta” a pornit cu reduceri de 30% la produse si era scump, a ajuns acum la 10% si e si mai scump. Ma intreb cui i se adreseaza? Tineri s-au inghesuit sa-i treaca pragul in primele zile, cocalari si pisiurile din peisajul oradean nu cred ca vor merge pentru “painea cu untura si ceapa”, deci dilema mea ramane… totusi cu-i i se adreseaza acest local ca din turisti care se pozeaza cu vacuta nu cred ca poti intretine un astfel de local

  Reply
 6. Pingback: Kitsch and Cool Restaurant Branding | Limeshot Logo Design & Branding Sydney

 7. Pingback: În Oradea, la Lactobar Retro Bistro | .marius perijoc

 8. Pingback: Ce poți să vizitezi în județul Bihor? | Lilisor's blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.