Lactobar Retro Bistro @Oradea, pe Republicii

De câteva luni bune tot aştept să se deschidă Lactobar Retro Bistro. De fiecare dată când treceam pe acolo şi vedeam ferestrele mascate cu folie neagră, mă rodea curiozitatea: oare ce local nou se va deschide?! Vor servi lapte, lapte bătut şi îngheţată? Vor face concurenţă noilor cofetării şi gelaterii de pe Republicii?

Sunt puţine localuri care mă fascinează atât de mult încât le-aş frecventa zilnic. Lactobar Retro Bistro e unul dintre ele. Noi, adică eu şi Laurenţiu, deja l-am poreclit Mu-Mu Land pentru că au o văcuţă drept mascotă. Când intri în local, zici că ai păşit în vremea comunistă, dar mult mai sclipitoare, mai luminoasă. Practic localul aduce doar lucrurile nostalgice din acele vremuri, fără dictatură, portretele narcisiste ale unor conducători şi, mai ales, fără raţii!

Mâncarea e de tip fast-food, am văzut că au tot felul de senvişuri, gustări, chiar lapte bătut cu un corn de 25 de bani, dar noi ne-am oprit la untură cu boia cu ceapă şi salată de vinete. Pita cu untură merge excelent cu o bere, dar asta o ştie orice băutor de alcool! Eu îţi recomand smoothie de mango! E excelent!

Nu cred că localul se va remarca foarte mult prin mâncare, cât prin ambianţă şi aspect. Adică, atunci când intri în local şi vezi o Dacia 1310 portocalie în mijlocul restaurantului, te întrebi: am nimerit în Pulp Fiction?! Pereţii sunt decoraţi cu aparate foto old school, cu rachete de tenis, cu oale de pe vremea bunicii care afumau doar fasolea bătută, acordeoane, chitare, casete şi discuri, aparate de radio şi telefoane şi multe alte obiecte care ne amintesc de vremurile trecute. Mulţi oameni doar intrau ca să se minuneze de pereţii împodobiţi.

DeÅŸi patronii au dorit să recreeze atmosfera anilor ’70 ÅŸi ’80, io cred că au amintit ÅŸi de începutul anilor ’90, întrucât multe astfel de obiecte au fost folosite mulÅ£i ani după RevoluÅ£ie. Cine nu-ÅŸi aminteÅŸte de sticlele cu sifon? Åži de praful concentrat la plic folosit la fabricarea sucului. Sau de telefonul cu roată, ori de aparatul foto cu film care trebuia tras până la următoarea poziÅ£ie. Ar trebui să mai am unul pe acasă, la Lugoj.

Iar candelabrele, ei bine, acestea sunt deosebite. Vezi în galeria foto de mai jos.

Mi-a plăcut în Lactobar Retro Bistro, sper să se păstreze la fel de fain şi peste 2-3 luni.

Galerie foto (pozele sunt făcute fără blitz, pentru a nu deranja clienţii şi, din cauza luminii, n-am văzut unde focalizez, de asta unele poze arată puţin nefocalizate, dar le-am lăsat pentru a ilustra obiectele):

Vezi ÅŸi un video din Lactobar Retrobistro

14 thoughts on “Lactobar Retro Bistro @Oradea, pe Republicii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.