lalea plantata in ghiveci

Lalele în ghiveci

Azi dimineaţă, când am intrat în bucătărie să fac ceai, am văzut că laleaua din ghiveci a făcut o floare care mai are puţin şi se deschide. Poate va fi deschisă până în 8 martie, de Ziua Mamei.

Am cumpărat-o acum câteva zile din piaţă, în speranţa că poate-poate va înflori până la sfârşitul lunii. O ţin pe frigider (un Arctic vechi, nu e foarte înalt, dar suficient cât să o ţină pe Ţiţic la distanţă) în bucătărie, are suficientă lumină şi căldură. Îi ud pământul din ghiveci o dată la 2 zile. Nu ştiu dacă-i bine sau nu, dar dacă a înflorit şi nu i s-au îngălbenit frunzele, cred că-i merge bine. Tanti de la care am cumpărat floarea, nu mi-a spus cum trebuie ţinută şi îngrijită. Dar totuşi, laleaua nu e ca orhideea (care are nevoie de condiţii speciale), aşa că, vorba americanului, “how hard can it be?!”

La birou, garoafele pe care le-am plantat acum vreo 5 zile într-o jardinieră, au început să iasă. Pesemne, până în aprilie voi avea o jardinieră plină de flori pe birou.  Doar ţi-am mai povestit că am mână bună la flori!

Parcă aşa se simte, măcar la nivel afectiv, apropierea primăverii. Nu de alta, dar mi-a ajuns atâta zăpadă, gri, noroi şi atâta frig!

lalea plantata in ghiveci

2 thoughts on “Lalele în ghiveci

  1. adriana

    hei salutare salutare se zice ca cine are noroc la flori are si suflet bun.daca mai are si un animalut este clar ca are un suflet nobil asa cred eu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.