Nu se mai fac haine pentru oamenii slabi sau graÅŸi!

Zilele trecute am luat la pas magazinele orădene în căutare de haine şi pantofi business. Nu foarte business, că nu-s genul de om care să îmbrace zilnic haine foarte elegante. Dar produse în care să mă simt bine atunci când ocazia o cere.

În vreo 2 magazine ale unor producători naţionali de îmbrăcăminte am aflat de la vânzătoare că multe colecţii nou apărute nu au mărimile 36-38, ci doar de la 40 în sus. Iar doamnele care poartă peste 52 pot foarte bine să renunţe să mai intre în acele magazine, deoarece nici pentru acestea nu se fac haine. Motivul pentru care nu se mai prea fac mărimile astea e că nu-s rentabile. Cică rămân cu hainele astea pe stoc.

Oare populaţia României e atât de grasă/slabă încât nu se cumpără hainele cu mărimi normale? 36 e o mărime normală, din câte ştiu eu. 32 sau 28 sunt mărimi mici şi foarte mici, care poate n-ar renta atât de mult. Deşi probabil aşa se explică succesul magazinelor chinezeşti, unde găseşti toate mărimile mici şi foarte mici!

Io port 34 – 36, depinde de croială. Am rămas ÅŸocată când am aflat că dacă vreau un sacou, va trebui să mi-l fac la comandă. Sau să mă îngraÅŸ forÅ£at 10 kile. Mai uÅŸor e să-mi fac la comandă, nu de alta, dar în 10 ani abia am reuÅŸit să pun 5 kg.

pantofi toc pull bearReferitor la pantofi, cei mai incomozi i-am găsit la Leonardo. Prost făcuţi, scumpi raportat la calitate şi foarte incomozi. Tocurile erau prost făcute, se vedea lipiciul pe margini la unele modele, se simţeau legăturile în vârf când băgai piciorul. Mă rog, nu aş fi rezistat 12 ore încălţată cu astfel de pantofi! La Benvenutti am găsit o pereche de pantofi business cu toc gros, înalt de vreo 8 cm, foarte comozi şi stabili. I-aş fi luat dacă nu i-aş fi găsit pe cei din poză la Pull&Bear.

Spre surprinderea mea, pantofii pe care i-am încercat în Bershka şi Pull&Bear sunt foarte comozi şi bine făcuţi. Recunosc, am o reticenţă când aud de încălţăminte de la diverse mărci internaţionale de îmbrăcăminte. De fapt, am o reticenţă când aud de haine de marcă. Şi asta pentru că, în ultimii ani, am învăţat să cumpăr după anumite caracteristici, nu după marcă.

Ştiu că Leonardo e o firmă orădeană de încălţăminte, dar dacă ar renunţa la comercializarea de chinezării în uriaşul magazin din Lotus, produse prost făcute şi scumpe, poate mi-aş cheltui acolo banii.

Ah, da, am descoperit un magazin bun cu încălţăminte din piele. Produsele sunt făcute în Oradea şi modelele sunt chiar atrăgătoare, unde mai pui că se fac şi mărimi mici, precum 34. Din păcate, tocurile mari şi cui nu-s de mine, dar au şi pantofi cu toc mic şi gros sau balerini. Magazinul e pe pietonală, vis-a-vis de Lounge. Preţurile-s accesibile.

Cei din imagine au toc de vreo 5 cm, suficient pentru o persoană ca mine care încalţă foarte rar pantofi cu toc. Sunt atât de comozi, încât după 12 ore de purtat, n-am avut nici măcar o bătătură la picioare.

12 thoughts on “Nu se mai fac haine pentru oamenii slabi sau graÅŸi!

 • Nu stiu ce sa zic… eu port 44 si de multe ori trebuie sa ma plimb mult prin magazine ca sa imi gasesc haine de masura. Noroc ca deja stiu pe unde sa ma duc, ca altfel mi-as blestema zileel cand trebuie sa ma duc la cumparaturi 🙂

  • Da, e ÅŸi chestia cu croiala diferită. Mărimile italieneÅŸti nu-s la fel cu cele româneÅŸti, 36 de la italieni e un 40 al nostru etc. Mă rog, ÅŸi eu mi-am făcut obiceiul de a cumpăra din anumite magazine în funcÅ£ie de material. Dacă haina are prea multă vâscoză, nu o cumpăr 🙂

  • Da, am încercat. Dar n-au avut mărimea mea la modelul pe care-l căutam. ÃŽn Oradea aveau pe stoc doar mărimea 40. 🙂

 • Uuuuuuuu, vreau sa vad toata tinuta de “bishnitz-vhuman”; pare interesanta desi ciorapii mi se par (putin) prea sclipitori.

  • :)) Ciorapii sclipitori sunt singurii care au rezistat o zi întreagă. Am fost tare uimită că nu i-am rupt. Cred că e record personal: prima pereche de ciorapi de damă pe care nu i-am rupt după 12 ore :)))

  • Interesant sau ba, dar bestia mieunătoare mi-a rupt o singură pereche de ciorapi până acum. Pe restul i-am rupt io, agăţându-i prin colÅ£urile scaunelor.
   Sau nu la bestia mieunătoare te refereai? 😀

 • Pingback: 10 noiembrie 2011
 • Pentru grasuti stiu ca sunt doua magazine: Unul pe Primariei langa Partium (1XL – 5XL sau asa ceva) si unul vis-a-vis de Biserica Greco Catolica in Rogerius (colt cu Lacul Rosu).

  Nu stiu daca au si haine pentru slabuti

 • eu am 25 la blugi sh s la bluze ca st slaba sh nush unde sami gasesc hainele de ies noi sh se poarta pe marimea mea…exista marimea da..parca nu dau bine pe mn:((:((:((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.