Nu-s parale-n buzunare! Nici la Artemotion!

Asociaţia ArtEmotion a lansat o nouă piesă de teatru de pub, intitulată “Nu-s parale-n buzunare!“. Piesa este realizată de Sebastian Lupu, textele au fost culese de soţia sa (din câte a precizat aseară pe scenă), după cupletele lui Constantin Tănase, cel mai mare pamfletar român care a avut un cuvânt de spus nu doar în viaţa socială şi politică a românilor, dar şi în ceea ce priveşte cariera muzicală a Mariei Tănase.

Piesa, care s-a jucat ca de obicei în Club Escape, a fost savuroasă! Excelentă! Cât se poate de actuală, în ciuda faptului că a fost scrisă în urmă cu mai bine de 70 de ani. Cât e dom’le de actuală! Normal că nu-s parale pentru mâncare sau cultură, nici măcar pentru beutură (hehe!), dacă Miţa, Iliescu şi ‘nea Emil au nevoie de farduri, creme, viloaie şi piloaie.

Cât despre Oana Lianu, nu am cuvinte să-i descriu vocea şi felul în care a cântat. Maria Tănase ar fi fost mândră să audă cum Oana îi interpretează melodiile. Câte voci bune are Oradea, păcat că nu-s promovate la nivel central, păcat că pentru a apărea în presa din România trebuie fie să te prostituezi, fie să plăteşti advertoriale inutile. Păcat, mare păcat!

Până nu mă enervez iarăşi, te las să vezi câteva imagini de la premiera Nu-s Parale-n Buzunare!

p.s: deşi la începutul spectacolului s-a precizat că ar fi frumos ca spectatorii “să fumeze pe rând”, adică mai puţin întrucât Oana Lianu a cântat la câteva instrumente, mulţi oameni din sală au renunţat să fumeze pe timpul spectacolului. Mi s-a părut o chestie ce trebuia menţionată.

3 thoughts on “Nu-s parale-n buzunare! Nici la Artemotion!

  1. Asociatia Artemiotion

    multumim mult pentru cuvintele frumoase si de asemenea va suntem recunoscatori ca sunteti un public atat de minunat care incearca impreuna cu noi sa sustina cat de cat cultura in pub-uri
    multumim inca o data

    Reply
  2. Pingback: Nu-s Parale-n Buzunare | 21art

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.