oradea iulie 2010

Oradea pute! Pute a porci şi a borhot de zahăr!

oradea iulie 2010Deşi în Rogerius, Ioşia şi centru pute de-ţi pică părul din nas, comisarul şef de mediu, Călin Mocan nu simte putoarea care vine de la porcii fermei de lângă oraş. Ba mai mult, cică de vină ar fi locuitorii din Oradea, din zona Ioşia, care cresc porci în curţile lor. (link)

Huo!!! Nesătuilor, vă trebuie porci, nu? Să nu mai putem respira noi, orădenii care stăm la blocuri! (sarcasm!)
Serios, cineva chiar crede treaba asta? La o adică, de ce nu put toate satele, comunele şi oraşele mici? Că acolo găseşti pe orice uliţă câte 2-3 gospodari care cresc câte-un porc.

Sigur, acuzele domnului Mocan ar putea fi cât se poate de justificate. În definitiv, n-am avut cum să verific toate locuinţele din Ioşia. Însă interesant e că putoarea din Oradea apare şi dispare. De parcă cineva ar deschide şi apoi închide un robinet de excremente de porci.

Citez:

„Noi mergem să vedem dacă se îndeplinesc normele de mediu. Dacă s-a plantat perdea verde de protecţie, dacă sunt paie destule pe batal şi dacă e curat sub porci. Ori dacă se aruncă borhot neprelucrat pe câmp. Când constatăm nereguli, aplicăm şi sancţiuni”, ne-a declarat Mocan.

Interesant e că se dau amenzi, dar putoarea persistă! Poate că nasul comisarului şef ar trebui înmiresmat cu oleacă parfum de porci de fermă…

14 thoughts on “Oradea pute! Pute a porci şi a borhot de zahăr!

 1. DarkByte

  Stau la etajul 4 al blocului din Piata Devei (Iosia, da, din pacate) si am doar case in jur. Pe cuvant de onoare ca as fi remarcat daca as fi vazut sau auzit vreun porc in zona !

  Mirosul, in schimb, e foarte parfumat… de si-ar auzi ei cate le-am gandit…

  Reply
 2. Moga Florin

  Mirosul e mai puternic cum mergi pe Borsului, deci nu cred ca sunt devina asa zisi porci din oras. Plus ca nu stiu nici daca e de la fabrica de zahar, cum spun unii. Pentru ca miroase mult mai tare dincolo de fabrica de zahar. Zic si eu, oricum cineva trebuie sa stie de ce miroase asa in zona aia. Insa eu sunt sigur ca nu e de la porci, porci nu miros asa si nu pe o suprafata asa de mare.

  Reply
 3. Pingback: Orădeni, facem chetă pentru autorităţile orădene? | Lilisor.net: blog personal feminin

 4. Pingback: Refresh Oradea - cartierul Iosia | Bogdan Pater

 5. Pingback: In Oradea pute si primaria desfiinteaza casa de cultura | Lilişor.net

 6. Tigris

  2015.07.09 – Aceeasi situatie. In parcul Magnoliei pute de mori. dar… copii se joaca in parc… Bravo Bolovan… Mai adu si un pic de gunoi din Cluj!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.