Orădeni, facem chetă pentru autorităţile orădene?

De vreo 2 ani încoace (poate şi mai mult, dar noi de vreo 2 ani locuim în zona asta a oraşului) în Rogerius şi Ioşia pute. A porci, de la ferma din Ioşia, şi a borhot de sfeclă de la fabrica de zahăr. Cum intri în Oradea, dinspre vama Borş, cum îţi vine să faci cale-ntoarsă şi să nu mai vii vreodată în România! La ştrandul din Ioşia nu poţi sta pe iarbă fără o mască de gaze.

Autorităţile se tot foiesc să ia măsuri, ba că câr, că mâr, că care-i vinovat etc. Şi putoarea persistă! La fiecare ploaie, pute de simţi că locuieşti chiar în cocină. Şi slavă harului, ploi au fost destule în ultima perioadă.

Dacă autorităţile tot nu iau măsuri, io propun să facem chetă ÅŸi să cumpărăm câteva cutii de Olinth, să li se desfunde nasul ÅŸi celor responsabili de remedierea problemei puturoase. Poate aÅŸa vor găsi vreo soluÅ£ie! Că de putori m-am cam săturat…

Dacă fabrica de zahăr şi ferma de porci nu-s în stare să-şi rezolve problemele, nu înţeleg ce-i reţine pe cei responsabili cu mediul să amendeze cele două firme?

8 thoughts on “Orădeni, facem chetă pentru autorităţile orădene?

 • Nu-i amendează pentru că, chipurile, respectă autorizaÅ£ia de mediu pe care au primit-o de la ARPM Cluj. Cum ar veni, e o putoare legală. Ne sfidează pe faţă…

 • Da, putoare legală. La fabrica de zahăr cică totul e în regulă, iar la ferma de porci lipseÅŸte doar perdeaua de vegetaÅ£ie.

  Mirosul e insuportabil, nici nu poate fi descris. Eu nu înţeleg cum poti spune că aşa ceva e legal.

 • Deci … nu e nici borhot si nici sfecla de zahar, e ferma de porci de la palota. Eu am propus sa le infiga cate un dop de pluta in dorsala. Cat exista ferma si vantul o sa bata, in Oradea va pute a … RAHAT!

 • Sa stii ca le amendeaza, doar ca-si permit sa plateasca. E mai mare profitu’ decat amenda. 🙂
  Ce bine-i in Nufaru’… nu va mutati aici? 😛

  • Eu m-am mutat în IoÈ™ia (zona Real) acum circa 6 ani È™i am avut parte de putoare… până să se desfiinÈ›eze Cominca. De atunci aerul e curat È™i frumos mirositor (nu chiar).
   Are È™i ”criza” părÈ›i bune 😀

 • Sunt de acord cu ce spui, dar stii si tu ca e vorba de bani la mijloc. Mult mai multi bani 🙂 Sa nu mai vorbim de ÅŸpagă si de porcu’ bonus de Craciun.
  Am crescut la bunici iar eu sunt obisnuit. Totusi, tinand cont ca suntem la oras, unul european (lol!), tot degeaba…

 • Are dreptate Grati…partial; cred ca nici la tara nu pute chiar atat de “concentrat” ca si la noi in Oradea. Eu va propun sa nu uitati cand veti merge la vot ca vi s-a promis ca treaba VA FI REZOLVATA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.