bucatarie

Piticii mei nevrotici

bucatarieNu cred că-s singura bântuită de “piticii nevrotici”. De exemplu, urăsc să mă spăl pe mâini cu apă rece. Ţinând cont că toată ziua îmi spăl degetele, de parcă n-aş putea trăi fără să le scald în apă, e de înţeles. Plus că nu stau prea bine cu circulaţia periferică şi apa caldă mă încălzeşte îndeajuns de mult încât să nu-mi fie frig când intru la toaletă :D. De asta nu suport când Laurenţiu foloseşte apă rece şi lasă robinetul pe apă rece. Îmaginează-ţi că acum stăm la etajul 4 într-un bloc cu 4 etaje. Apa caldă ajunge mai greu până la noi. Degeaba îi spun să folosească robinetul de apă caldă, să nu fie rece când mă spăl pe mâini.

Rămânem în baie să-ţi spun de piticul ăla cu chiuveta şi cada. Cred că spăl şi dezinfectez chiuvetele de câteva ori pe zi. Mai nou, de când cu Ţiţic printre noi, trebuie să o curăţ şi mai des pe cea din baie pentru că mâţa asta toată ziua se cocoaţă pe chiuvetă şi miorlăie de acolo. Ba chiar îşi bagă boticul sub jetul de apă când mă spăl, să nu cumva să rămână vreo părticică nedescoperită şi nemirosită de ea. Ocazie cu care lasă nişte urme simpatice de praf pe marginea vaselor din baie.

Apoi, nu suport să fie firimituri de pâine sau murdărie pe masa din bucătărie. Ăsta e un fix vechi, probabil se trage de la viaţa la ţară unde, din pricina volumului mare de muncă în gospodărie, masa unde mâncam mereu era prăfuită cu făină, zahăr sau pâine de casă (iar piţa în ţest se fărămiţează mai mult decât cea de la magazin). Iar eu nu pot mânca pe o masă murdară!  Iar Ţiţic, în mod evident, nu are voie pe vreo masă.

Nici paharele nu suport să fie murdare. Am băut suc dintr-un pahar? Cu greu mai beau altceva din el până nu-l spăl! Nu-mi place când găsesc la Laurenţiu în cameră pahare care par curate, dar din care a băut bere şi eu pun apă peste. Gustul ăla e greţos, chiar dacă-mi place berea.

Ah, şi ultimul pitic despre care îţi mai povestesc e cel legat de dormit. Nu dorm cu şosete decât dacă sunt curate şi n-am umblat pe jos cu ele. Mă enervează gândul că aduc mizerie în pat şi noaptea, când dorm desculţă, să simt pietricele pe cearşaf.

Mai sunt şi alţi pitici, în principal legaţi de gândaci, şoricei, linguri sau furculiţe pe care s-a uscat apa, vase din care s-a mâncat şi lăsate pe masă nu în chiuvetă etc. Dar nu-ţi mai povestesc de ei, nu-s atât de interesanţi.

Tu ce pitici nevrotici ai?

foto: happylittlehousewife.wordpress.com

17 thoughts on “Piticii mei nevrotici

 1. cristina

  WOW dar ai multi! Si eu curat masa de la bucatarie non stop si pun paharele / canile la spalat imediat ce le folosesc. In baie troneaza dezinfectantul la loc de cinste (chit ca ma ia cu ameteala de la miros!). Eu am fixul ca nu pot dormi cu pijama. Doar cu tricou lalau sau …fara LOL

  Reply
  1. lilisor Post author

   Asta cu pijamaua e valabilă doar vara. Cine mai doarme în pijama când e prea cald în casă? Pentru asta există cămăşile alea subţiri de noapte. Motiv pentru care cred că se nasc atâţia prunci prin martie, aprilie, mai :d

 2. cristina

  Iarna / vara, nu conteaza. Nu sufar pijamaua sau camasile de noapte. Tricourile cu 2-3 nr mai mari :)) E bine ca iarna mere fain incalzirea (de la retea) iar vara nu se incalzeste rau (suntem pe nord)

  Reply
 3. Radu-Mihai

  Eu n-am pitici, doar sunt unu’. 😛
  Scapa de mâţ si apoi inchide-te intr-un balon sa nu te prinda microbii. 😀 Nu stiu la ce naiba ti-a trebuit mâţă? Aaa, ba stiu, sa ai mai mult de lucru (de curatat, de dezinfectat).

  Reply
  1. lilisor Post author

   Ioi, n-ai idee cât de mult ţin la ea. Şi ea la mine. Viaţa cu orice animal de companie are avantaje şi dezavantaje. Când vin de la lucru, ea e prima care vine să mă întâmpine. Miaună pe lângă mine până când o iau în braţe s-o pup. Apoi îşi vede de treabă. E felul ei de a-mi ura bun venit acasă. Cum să n-o iubeşti? Plus că adeseori vine şi-mi toarce-n braţe. Î’m a sucker for cats, ce să zic?!

 4. Pingback: Cât de important e ca femeia de lângă tine să aibă pielea fină? | Lilisor.net: blog personal feminin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.