Restaurantul Olive @ Oradea

De Olive am auzit prima dată pe Facebook, de la Cătălin, parcă. A tot postat imagini cu design-ul localului, ba chiar l-a prezentat atunci când lucrările au fost finalizate. Îmi place culoarea verde şi-mi plac şi măslinele, de ce nu mi-ar plăcea restaurantul Olive, mi-am spus?!

Nu prea înţeleg de ce numele e Olive (măslină), dacă în meniu nu prea sunt preparate din măsline. Mă aşteptam la un meniu cu un specific mediteraneean, dar nu pot spune că preparatele regăsite în cărţulia de bucate mi-au displăcut, dimpotrivă.

Restaurantul Olive se află pe str. Menumorut, la nr. 9/11. Lângă magazinul TreiG din spatele Pieţei Decebal. E un local liniştit, iar culoarea verzuie, îmbinată cu nuanţa de maro (cel puţin sper că e maro :D), îi oferă un aspect comod întregului local. Pentru un restaurant-pizza-bar, localul arată foarte bine. Totuşi, m-aş fi aşteptat la ceva mai specific. În definitiv, în Oradea lipsesc restaurantele cu specific, însă avem atât de multe pizzerii, că nu mai facem diferenţa între ele.

Mâncarea a fost excelentă, mi-era dor de-un gyulaÅŸ delicios, iar LaurenÅ£iu a fost încântat de paste. Ce-i drept, nu au fost la fel de bune precum cele savurate la Koppel’s. De când a venit din BucureÅŸti, numai de pastele alea îmi povesteÅŸte, în orice local mergem :P.

Preţurile sunt niţel peste media de pe piaţă, dar diferenţa e cam puţin sesizabilă pentru că ambianţa face toţi banii. Muzica a fost dată la un nivel acceptabil, nici măcar botezul dintr-o sală apropiată nu ne-a tulburat masa. Frumos!

Servirea a fost fără de cusur, domnul care s-a ocupat de noi a fost amabil şi rapid, având în vedere că trebuia să se ocupe şi de un botez.

Per total, Olive e un restaurant pe care l-aş mai vizita însă tot aş vrea să găsesc ceva mai specific, ceva unic.

Câteva imagini din local. Sunt făcute fără blitz, motiv pt care nu se poate vedea culoarea reală a localului.

 

5 thoughts on “Restaurantul Olive @ Oradea

  • Observ ca de cand am plecat noi de la Oradea se tot deschid carciumi si localuri. In plus, am remarcat ca ati inceput sa iesiti cam des in oras (coincide cu plecarea noastraa de acolo?)

    • Nu, nu, ieÅŸim pentru că avem unde. Åži mai scăpăm de pisică pentru vreo 2-3 ore :)) Glumesc, ieÅŸim pentru că a venit primăvara. Iarna leneveam în casă ca doi pensionari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.