Salată de leurdă cu ton

Altă idee de prânz rapid: salată de leurdă cu ton. Se cumpără următoarele: leurdă, conservă de ton în ulei, ridichi, ardei roşu şi gras, lămâie.

Toate cele mai sus menţionate sunt supuse unei spălări temeinice (chiar şi conserva, dacă e prăfuită). Apoi, exceptând lămâia şi conserva, sunt tăiate cubuleţe şi aruncate într-un bol. Se potrivesc de sare, piper, oţet balsamic şi se adaugă conţinutul conservei de ton, cu tot cu ulei. Se mai poate pune şi ceapă roşie, dar din motive de fiere leneşă, eu nu pot mânca ceapă.

Se amestecă bine, se mai verifică dacă e destulă sare şi suficient piper, apoi se înfulecă. Rapid, că nu-i timp de stat degeaba!

Pentru mine a fost o premieră leurda, n-am mai mâncat până acum, dar a fost bună. Din fericire, fiind acasă, am avut opţiunea de a folosi apă de gură şi pastă de dinţi după ce-am mâncat-o, aşa că nu prea am mirosit a usturoi leurdat.

salata de leurda cu ton

4 thoughts on “Salată de leurdă cu ton

  • Leurda nu se cumpara, ci se culege din padurea Hidisel! 🙂
    Sa nu uit… daca mananci leurda (ca spartu’ – ca mine) iti pute gura vreo 2-3 zile. 😛

    • Bine, mergi tu în pădure după leurdă. Io am cumparat iarba de la o băbuţă simpatică din piaţă, mi-a ajuns o legătură. Nu pot mânca prea mult pentru că nici usturoiul nu e foarte mult tolerat de al meu ficat lenos. AÅŸa-l urăsc, dar aÅŸa-l urăsc, numai pentru că din cauza lui, ficatul, nu pot mânca deloc ceapă. Iar ceapa roÅŸie bătută e perfectă la orice ciorbă de fasole. Sau la un grătar ori la o salată. Aaaah, ficat tâmpit! 🙂

  • Uite ce mi-ai facut! De cand am citit despre slata ta de ton azi de dimineata, tot la ea mi-a stat gandul. Si acum, la ora asta (22:13!) mananc salata de peste cu leurda! Dupa ce tocmai m-am intors de la sala…Bine, ca salata mea e sora mai mica a salatei tale, dar… e foarte buna! Si m-am trezit si ca nu mai am otet acasa si am pus iaurt dar si asa e hmmmmmmmmmmmmmm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.