Social media gone bad

sarcasm hat

În Anglia huliganii (ah, ce termen ceauşist) se folosesc de twitter, facebook, mesageria instant de la BlackBerry şi de diverse alte reţele de socializare pentru a  plănui când să se întâlnească şi când să iasă în stradă.

Dacă în Egipt, Libia şi Republica Moldova oameni au folosit reţelele sociale pentru a scăpa de un guvern autoritar sau comunist, în Londra tinerii au folosit internetul pentru a răzbuna moartea unui gangster, nepotul unui alt gangster şi mai mare care conducea lumea interlopă din Londra.

În urmă cu doar câteva săptămâni publicaţia News of the World s-a închis după ce au ieşit la iveală câteva cazuri în care jurnalişti sau detectivi particulari ascultaseră telefoanele unor personalităţi.

Acum reprezentanÅ£ii guvernului britanic se chinuie să găsească o soluÅ£ie prin care să intercepteze apelurile ÅŸi mesajele tinerilor care instigă ÅŸi săvârÅŸesc acte de violenţă. Mai bine plăteau detectivul jurnaliÅŸtilor ÅŸi treaba era ca ÅŸi rezolvată. Oh, stai, că detectivul ăla e mort…

Concluzia, dacă mai era nevoie să o precizez, e că şi internetul e un instrument puternic de manipulare a maselor şi social media e o armă periculoasă. Mai ales în mâinile unor derbedei.

1 thought on “Social media gone bad

  • Revolutia Facebook din Republica Moldova a fost ceva special, chiar mi-a placut ideea lor. Desi…nu cred ca a fost 100% ceva romanesc, poate cu ajutor CIA s-a facut. Sunt interesat de subiect 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.